Mexicul a cerut ajutorul FBI în ancheta privind un atac în care au fost ucişi cetăţeni americani şi mexicani
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Autorităţile mexicane au cerut duminică FBI (Biroul Federal de Investigaţii al SUA) să participe la investigarea unui atac comis în nordul ţării în care au fost ucişi nouă cetăţeni cu dublă cetăţenie, mexicană şi americană, relatează Reuters.

Ministerul de Externe mexican a indicat că a adresat cererea prin intermediul unei note diplomatice trimise ambasadei SUA în Mexic.

Guvernul mexican îşi reiterează angajamentul de a investiga faptele, pentru... a face dreptate familiilor afectate", se arată într-un comunicat al ministerului.

Agenţi americani trebuie să lucreze în coordonare cu omologii lor mexicani şi nu vor fi înarmaţi, a adăugat sursa citată.

Într-un comunicat, FBI a indicat că va ajuta în cadrul anchetei. FBI rămâne angajat să lucreze alături de partenerii noştri internaţionali pentru a ajuta la aducerea în faţa justiţiei a făptuitorilor acestui act crud de violenţă, a adăugat Biroul Federal de Investigaţii al SUA.

Bărbaţi înarmaţi au deschis focul luni şi au ucis trei femei şi şase copii într-o comunitate mormonă din nordul Mexicului, ceea ce l-a determinat pe preşedintele Donald Trump să-i ofere ajutor preşedintelui Andres Manuel Lopez Obreador în eliminarea bandelor de traficanţi de droguri pe care acesta le acuză de comiterea atacului. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel