24 de candidaţi au fost omorâți în campania electorală din Mexic
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Un candidat la alegerile municipale din Guerrero, un stat din Mexic mexic, a fost împuşcat mortal miercuri, în ultima zi de campanie, a transmis guvernatoarea acestui stat, potrivit AFP.

Candidatul la funcţia de primar al oraşului Coyuca de Benitez, Alfredo Cabrera, se plimba printre susţinătorii săi când un un bărbat l-a împuşcat în spate de mai multe ori, conform unor imagini publicate de media locală, printre care portalul de informaţii Quadratin Guerrero.

Alfredo Cabrera este al 24-lea candidat asasinat de la începutul campaniei pentru alegerile prezidenţiale, legislative, regionale şi locale care se vor desfășura duminică, 2 iunie, conform datelor oficiale.

Guvernul mexican a numărat 22 de candidaţi ucişi, înaintea celui de miercuri din Guerrero şi unui alt candidat asasinat marţi în statul Morelos, lângă Ciudad de Mexico.

Cartelurile drogurilor şi alte organizaţii criminale vor să 'impună candidaţi' la alegerile locale, a spus pentru AFP procurorul pentru infracţiuni electorale din statul Michoacan (vest), Victor Serrato. Modul de operare al criminalilor este mai mult sau mai puţin acelaşi: 'criminalii aleg un candidat' şi le fac cunoscut altora faptul că 'nu au dreptul' să candideze. Guvernul a anunţat desfăşurarea a 27.000 de militari şi membri ai Gărzii Naţionale cu scopul de a asigura duminică securitatea secţiilor de vot.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel