Metsola, aplaudată de tot Parlamentul: România merita să intre în Schengen! Veți adera la Schengen în curând
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Roberta Metsola a susținut un discurs în Parlamentul României.

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, a susținut un discurs în Parlamentul României:

„Mă bucur să văd mulți membri ai Parlamentului European aici. O promisiune făcută cu mult timp în urmă pare a fi ignorată de dragul unor considerente înguste, mărunte, de ordin național de către cei pentru care Parlamentul European este prin însuși existența lui o amenințare. Vor invoca oricare dintre aceste chestiuni pentru a împinge tot mai mulți oameni spre confortul marginilor și extremelor.

Aceasta a fost o săptămână grea pentru Europa. Decizia finală care să asigure aderarea României la Spațiul Schengen nu a fost să fie luată săptămâna aceasta. Le-am spus liderilor că acesta a fost cel mai dezamăgitor curs pe care îl puteau adopta. Cred că decizia a fost greșită. Vreau să spun limpede! România este pregătită să adere la Spațiul Schengen. Dumneavoastră sunteți pregătiți de peste un deceniu și vreau să spun și mai clar, România va adera la Schengen și o va face în curând, căci este dreptul vostru, este dreptul Europei. Vremea când eram două Europe a trecut și sunt convinsă că toată lumea va înțelege asta în curând!“, a spus Roberta Metsola.

CITEȘTE ȘI     -     EXCLUSIV  Cozmin Gușă: Ciucă și Karl Nehammer nici nu se pot compara. Am făcut această observație ca să înțelegeți cine e cancelarul Austriei

Iohannis, precizare importantă privind aderarea la Schengen

Tot azi, președintele Klaus Iohannis a precizat că va continua discuţiile cu privire la aderarea României la spaţiul Schengen, dar afăcut precizarea că decizia se ia în Consiliul Justiţie şi Afaceri Europene, nu în Consiliul European.

„Consiliul European din 9 şi 10 februarie nu va avea pe ordinea de zi chestiunea Schengen. După părerea mea, este oricum prea devreme. Până în 15 ianuarie este greu de crezut că se va discuta ceva şi în două săptămâni nu mă aştept să se rezolve problema abordării austriece şi problema abordării olandeze faţă de Bulgaria. Trebuie să înţelegem cu toţii împreună că aceste chestiuni trebuie rezolvate înainte să se voteze încă o dată în Consiliul JAI“, a spus Klaus Iohannis (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -    Răspunsul lui Năstase, întrebat ce ar face, acum, în privința Schengen, dacă ar depinde de el

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel