Metoda "Cureaua". Zeci de persoane, lăsate fără bani și bunuri
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Oamenii legii au arestat un individ care fura bani prin metoda "Cureaua". 

Urmare a cercetărilor în cazul comiterii unor infracțiuni de furt, furt calificat și tâlhărie calificată,  polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța au identificat un bărbat, de 46 de ani, bănuit de comiterea faptelor,

Astfel, în luna decembrie 2017, bărbatul ar fi deposedat trei bărbați și o femeie de mai multe bunuri (trei telefoane mobile, portofel cu acte personale și suma de 1400 de lei), în timp ce persoanele vătămate călătoreau cu mijloace de transport în comun pe raza municipiului Constanța, respectiv se aflau într-un centru comercial, cauzând un prejudiciu total de 8700 de lei.

Metoda Cureaua

Această metodă este una știută de oamenii legii și folosită de mai multă vreme. Tâlharii abordează diferite persoane pe stradă ori în locuri aglomerate ca și cum le-ar cunoaște de o perioadă îndelungată. Salutul are o formă foarte familiară, iar cât timp oamenii abordați încearcă să își dea seama de unde îl cunosc, respectivul tâlhar continuă gesturile prietenești ca trasul insistent de curea, în sus. În acest moment, prin dexteritate reușește să sustragă tot din buzunarul victimelor: portofel, telefon sau alte lucruri.

De regulă, oamenii sunt abordați în zone deschise și aglomerate pentru a putea dispărea imediat. 

[cieste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel