Metoda „accidentul” lovește din nou: Un român a plătit peste 5.000 de lei pentru a-și salva fiul. Infractorii l-au convins că tânărului urmau să-i fie amputate picioarele
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 27 noi 2022, 19:30
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Un bărbat din Brașov a fost înșelat prin metoda „Accidentul”.

La data de 25.11.2022, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Serviciul de Investigații Criminale – Brașov au fost sesizate prin plângere penală de către o persoană care reclama faptul că a fost victima unei infracțiuni comisă prin metoda „Accidentul”.

Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 19.11.2022, în intervalul orar 19:00 – 20:00, în timp ce se afla singur la adresa de domiciliu, a fost apelat de către o persoană necunoscută, pe numărul de telefon fix, și i-a spus că este fiul său ”Dan” și că urmează să-i fie amputate ambele picioare.

În continuare, discuția a fost preluată de către o persoană necunoscută care s-a recomandat a fi medic și care i-a comunicat persoanei apelate că operația este una costisitoare, fiind necesară toată suma de bani pe care aceasta o are în locuință.

Fiind conștientă că situația ce i-a fost expusă este una reală și fără a se interesa în mod direct de starea fiului său, persoana vătămată a înmânat suma de 5.000 de lei și 100 de dolari canadieni, pe care o avea în locuință, unei persoane de sex masculin necunoscută care s-a deplasat la adresa sa de domiciliu.

În cauză, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”înșelăciune”, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor și tragerea acestora la răspundere penală, conform BizBrașov.

Un șofer, prins cu permis de conducere eliberat de Imperiul German

Un bărbat a fost prins cu un permis de conducere eliberat de Imperiul German. Nu nu este o glumă. Poliţiştii de frontieră gălăţeni au depistat şi predat autorităţilor competente un cetăţean german, urmărit internaţional pentru falsificare de documente, relatează Agerpres. Acesta chiar avea asupra lui un permis de conducere fantezist, eliberat de "Imperiul German", stat inexistent. 

Potrivit Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra în ţară, un cetăţean german, în vârstă de 34 de ani.

La controlul de frontieră, s-a constatat că pe numele bărbatului era emisă, de autorităţile din Germania, o alertă de punere în aplicare a unui mandat european de arestare, predare sau extrădare, pentru săvârşirea infracţiunii de falsificare de documente (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?