Metaversul Facebook, catalogat ca scenariu ”distopic” de un investitor: Ar trebui să îi alarmeze pe toți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Roger McNamee
Facebook - Roger McNamee
Un investitor inițial al Facebook cataloghează proiectul metaversului ca un scenariu distopic. 

Unul dintre primii investitori ai Facebook a etichetat planurile gigantului rețelelor sociale pentru un metavers drept „distopice”, relatează BBC. Meta, așa cum este cunoscut acum Facebook, investește miliarde de dolari în proiect.

Roger McNamee a declarat pentru BBC: „Este o idee proastă și faptul că stăm cu toții și ne uităm la asta ca și cum ar fi normal, ar trebui să îi alarmeze pe toți”.

Un nou internet

Directorul de produse al Meta, Chris Cox, le-a spus participanților la Web Summit de la Lisabona că ideea ar face „internetul mai puțin plat”. El a spus că experiența ar fi considerabil mai bună decât videoconferința, ca spațiu pentru întâlniri. Cu toate acestea, vorbind la același eveniment, McNamee a fost extrem de sceptic.

„Facebook-ului nu ar trebui să aibă voie să creeze un metavers distopic”, a spus el.

Termenul metavers a fost inventat în anii 1990 într-un roman științifico-fantastic Snow Crash, unde a servit ca succesor al internetului și al realității virtuale.

Proiectul metaversului nu este în siguranță în mâinile lui Mark Zuckerberg

McNamee a devenit un critic al Facebook, deoarece a început să vadă mai multe informații inexacte pe platformă. El a spus că nu este convins că metaversul va fi în siguranță în mâinile directorului executiv Mark Zuckerberg.

„Nu există posibilitatea ca un organism de reglementare sau un factor de decizie să permită Facebook să opereze acolo (n.r. - în metaversul) sau să acceseze mediul criptomonedelor”, a spus el.

"Facebook ar trebui să-și piardă dreptul de a face propriile alegeri. O autoritate de reglementare ar trebui să fie acolo, oferind o aprobare prealabilă pentru tot ceea ce fac. Valoarea prejudiciului pe care l-au făcut este incalculabilă."

Metavers și realitate augmentată

Jason Rubin, vicepreședintele companiei pentru conținutul Metaverse, a dezvăluit, citat de Engadget, că Meta achiziționează Within, creatorul aplicației de antrenament imersiv în realitatea virtuală Supernatural, pentru căștile Oculus Quest.

Într-un anunț separat (via TechCrunch), CEO-ul Within, Chris Milk, și șefa departamentului de fitness, Leanne Pedante, au declarat că antrenorii, coregrafii și managerii companiei vor continua să facă parte din echipă. Aceștia vor lucra la experiențe de fitness VR pentru Supernatural în mod independent, în cadrul Meta's Reality Labs.

În timp ce Within va trebui să răspundă în continuare în fața noii sale companii-mamă, declarația lui Milk și Pedante spune că achiziția le va oferi acces la mai multe resurse, inclusiv mai multă muzică, mai multe funcții și mai multe experiențe sociale.

În Supernatural, utilizatorul trebuie să lovească sfere colorate care zboară spre el în diversele medii de realitate virtuală, cu ajutorul controllerelor. Sferele se sparg dacă sunt lovite cu suficientă forță, iar utilizatorul primește un punctaj la final. Supernatural are o perioadă de încercare gratuită de 30 de zile, după care te costă 19 dolari pe lună pentru acces permanent, relatează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel