Meta pierde teren. Preţul acţiunilor fostului gigant Facebook a scăzut cu aproximativ 40%
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Acţiunile Meta au scăzut considerabil. De vină ar fi ascensiunea TikTok / Foto: Pexels
Acţiunile Meta au scăzut considerabil. De vină ar fi ascensiunea TikTok / Foto: Pexels
Pentru prima data in istoria sa de 18 ani, Facebook a pierdut utilizatori zilnici. Mark Zuckerberg crede ca motivul ar fi explozia aplicaţiei Tik Tok.  

Platforma de socializare a pierdut un milion de utilizatori din trimestrul al treilea până în trimestrul al patrulea din 2021, scrie Business Insider, citat de Ziarul Financiar. Anunţul a făcut ca acţiunile Meta să scadă cu 26,4% într-o singură zi, eliminând o capitalizare de piaţă de 240 de miliarde de dolari, cea mai mare pierdere de o zi din istoria corporativă a Statelor Unite. Totodată, averea CEO-ului Meta, Mark Zuckerberg, a suferit un şoc puternic: în prezent, Zuckerberg are o avere de 78,8 miliarde de dolari, în scădere cu peste 46 de miliarde faţă de începutul anului.

De vină e TikTok-ul

După pierderea stocurilor din acest an, Meta nu mai este una dintre cele mai valoroase 10 companii din lume. Preţul Acţiunilor Meta a scăzut cu aproximativ 40% până în prezent, după ce compania a raportat în urmă cu două săptămâni că baza zilnică de utilizatori activi Facebook s-a micşorat pentru prima dată. "Oamenii au o multime de optiuni pentru cum doresc să-şi petreacă timpul, iar aplicaţiile precum Tik Tok se dezvoltă foarte repede”, a spus Mark Zuckerberg în cadrul unui interviu privind veniturile companiei, potrivit Washington Post. Astăzi, Meta este a 11-a cea mai valoroasă companie din lume, cu o capitalizare de piaţă de 565,4 miliarde de dolari, arată un clasament Bloomberg. Anterior a fost pe locul 7, pe baza preţului record al acţiunlor Meta de pe 7 septembrie 2021, potrivit Bloomberg. Pe primul loc se află Apple, cu o capitalizare de piaţă de 2,8 trilioane de dolari, urmat de Microsoft, cu o evaluare de 2,2 trilioane de dolari, arată clasamentul.

Iată lista celor mai valoroase companii din lume, clasate după capitalizarea bursieră, potrivit Bloomberg:

1. Apple - 2,8 trilioane de dolari

2. Microsoft - 2,2 trilioane de dolari

3. Aramco - 2 trilioane de dolari

4. Alphabet - 1,8 trilioane de dolari

5. Amazon - 1,6 trilioane de dolari

6. Tesla - 905,7 miliarde de dolari

7. Berkshire Hathaway - 700,6 miliarde de dolari

8. Nvidia - 613 miliarde de dolari

9. TSMC - 600,3 miliarde de dolari

10. Tencent - 589,8 miliarde de dolari

11. Meta - 565,4 miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel