Meta interzice accesul mass-mediei oficiale rusești pe platformele sale la nivel global
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Grupul american Meta, care deține Facebook, Instagram și WhatsApp, a anunțat luni că va interzice accesul mass-mediei oficiale rusești, inclusiv Rossia Segodnia și RT, pe platformele sale din întreaga lume. Decizia vine ca măsură împotriva "activităților de interferență externă" ale acestor entități, după ce secretarul de stat american Antony Blinken a criticat RT ca fiind un instrument al serviciilor secrete ruse.

Citește și: Chinezii au descoperit o bulă masivă de plasmă deasupra piramidelor din Giza

Grupul american Meta, care deţine Facebook, Instagram şi WhatsApp, a anunţat luni că interzice accesul mass-mediei oficiale ruseşti pe platformele sale din întreaga lume, pentru a evita orice "activitate de interferenţă străină".

Interdicţia survine în contextul în care secretarul de stat american Antony Blinken a denunţat vineri activităţile destabilizatoare ale postului media rusesc RT, despre care a spus că s-a transformat într-o "filială" a serviciilor secrete ruseşti în întreaga lume.

"După o analiză atentă, ne-am extins acţiunea împotriva presei oficiale ruseşti", a declarat Meta. "Rossia Segodnia, RT şi alte entităţi conexe sunt acum interzise în aplicaţiile noastre din întreaga lume din cauza activităţilor lor de interferenţă externă", a afirmat compania americană.

Te-ar mai putea interesa și: Fenomenul astronomic care va colora cerul. Se întâmplă în noaptea de 17 spre 18 septembrie

În urmă cu circa zece zile, autorităţile americane au dezvăluit o serie de măsuri, inclusiv proceduri penale şi sancţiuni, care vizează în special mass-media ruseşti, ca răspuns la încercările de a interveni în alegerile din SUA, pe care le pun pe seama Rusiei.

Departamentul de Stat american a impus apoi restricţii legate de viză grupului media din care face parte RT, Rossia Segodnia, precum şi altor filiale ale acestei companii.

Într-un mesaj postat pe Telegram, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a făcut declaraţii ironice referitoare la ultimele anunţuri americane de vineri, spunând: "Cred că ar trebui să existe o nouă profesie în Statele Unite: specialist în sancţiuni împotriva Rusiei".

Grupul rusesc RT, lansat în 2005, este considerat de Occident drept un organ de propagandă în favoarea Kremlinului. Site-ul său şi canalele sale de televiziune emit în mai multe limbi, inclusiv în engleză, spaniolă, franceză, germană şi arabă, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel