Sloganul ”moarte lui Khamenei”, autorizat pe Facebook
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Luca Sammarco/ Pexels
Fotografie de la Luca Sammarco/ Pexels
Compania și-a anulat decizia de a elimina sloganul, spunând că nu încalcă regula care interzice amenințările violente, deoarece expresia este folosită pentru a însemna ”jos cu Khamenei”. În schimb, a fost eliminat conținutul care susținea protestele din Brazilia.

Opoziția față de protestul din Iran mobilizează din ce în ce mai mult rețelele de socializare.

Poziția platformei Meta, care controlează serviciile rețelelor sociale Facebook și Instagram și serviciile de mesagerie Whatsapp și Messenger, este clară: Meta autorizează publicarea instigării ”la moartea lui Khamenei”.

Consiliul de Supraveghere al lui Meta a anulat decizia companiei de a elimina o postare de pe Facebook care folosea sloganul, potrivit site-ului Reuters, care nu încalcă o regulă care interzice amenințările violente, deoarece expresia este adesea folosită pentru a însemna ”jos cu Khamenei”. 

Potrivit Rai News, compania-mamă a Facebook a vorbit și împotriva revoltelor din Brazilia adăugând că va ”elimina conținutul care susține sau laudă” protestatarii care au luat cu asalt clădirile guvernamentale. 

”Înainte de alegeri, am desemnat Brazilia drept o locație temporară cu risc ridicat și am eliminat conținutul care cere oamenilor să ia armele sau să invadeze forțat Congresul, Palatul Prezidențial și alte clădiri federale”, a declarat președintele Andy Stone. 

"Desemnăm, de asemenea, acest lucru ca un eveniment de încălcare, ceea ce înseamnă că vom elimina conținutul care susține sau laudă aceste acțiuni. Monitorizăm în mod activ situația și vom continua să eliminăm conținutul care încalcă politicile noastre” a adăugat el.  

Judecătorul brazilian, Alexandre de Moraes, care l-a suspendat din funcție pe guvernatorul Districtului Federal din Brazilia, Ibaneis Rocha, ca urmare a luării cu asalt a clădirilor guvernamentale cheie de către susţinătorii lui Jair Bolsonaro, ceruse și el reţelelor Facebook, Twitter şi TikTok să blocheze conturile utilizatorilor care răspândesc propaganda antidemocratică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel