Urmărește emisiunea live
Messiah de Haendel cu Orchestra Română de Tineret la Ateneul Român
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Magdalena Popa Buluc
WhatsApp
Un eveniment repertorial într-un concert al capetelor de afiș!

Un an foarte bogat se încheie pentru Orchestra Română de Tineret miercuri,  21 decembrie  2016, ora 19, la Ateneul Român, cu un concert susţinut alături de Corul de cameră Preludiu sub bagheta lui Cristian Măcelaru având în repertoriu impresionantul oratoriu Messiah de Georg Friedrich Haendel. Soliști vor fi Irina Ionescu – soprană, Hilary Summers – mezzosoprană, Sunnyboy Dladla – tenor, Garry Griffits - bas-bariton.

Oratoriul de Haendel este o muzică copleșitoare, care într-o interpretare de primă mână precum cea propusă de invitații Orchestrei Române de Tineret va fi cu siguranță un eveniment muzical unic, care va rămâne în memoria afectivă a publicului.

Dirijorul Cristian Măcelaru este cel mai bine cotat dirijor român al momentului în Statele Unite ale Americii, iar garnitura solistică reprezintă o garanție a succesului pe care această capodoperă muzicală o are pe toate meridianele de mai bine de 270 de ani.

Alături de Orchestra Română de Tineret, aflată în plină formă și într-o perioadă de afirmare a unei noi generații de tineri muzicieni, se va afla în premieră Corul de Cameră Preludiu, în a cărui distribuție se află multe dintre cele mai valoroase voci corale ale momentului, fiind pregătit și pentru acest concert de dirijorul Voicu Enăchescu.     

Organizatori : Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” şi Filarmonica “George Enescu”

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, România TV, Observator Cultural, Q Magazine

Pentru alte informaţii legate de activitatea Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”  şi de Orchestra Română de Tineret puteţi accesa www.tinerimearomana.ro.

ORCHESTRA ROMÂNĂ DE TINERET

 

Prima orchestră simfonică de tineret din România a luat fiinţă la Sinaia în vara anului 2008, la iniţiativa violoncelistului şi directorului artistic al acesteia,  Marin Cazacu, cu sprijinul Fundaţiei "Prietenii muzicii -Serafim Antropov" . Membrii săi,  marea majoritate cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, sunt selectaţi dintre cei mai buni la nivel naţional. Pregătirea tehnică şi artistică este asigurată de la înfiinţare  de maestrul Cristian Mandeal. Proiectul "Orchestra Română de Tineret - spirit enescian şi tradiţie europeană" a pornit din necesitatea racordării tinerei generaţii de muzicieni români la exigenţele şi aspiraţiile artistice europene. În utimii ani, în rândul membrilor orchestrei sunt adesea cooptați și cei mai valoroși tineri muzicieni din Republica Moldova.

Membră din 2011 a EFNYO (European Federation of National Youth Orchestras), Orchestra Română de Tineret a participat la toate edițiile Festivalului Internațional "Enescu și Muzica Lumii" de la Sinaia începând cu anul 2008. Începând din 2011 a fost constant prezentă în cadrul Festivalului Internațional "George Enescu". În anii 2012, 2014 si 2015 a triumfat în cadrul Festivalului Internațional al orchestrelor de tineret "Young Euro Classics" de la Berlin. Invitată la ultimele 3 adiții ale Festivalului Internațional George Enescu, Orchestra Română de Tineret a desfășurat de asemenea începând din 2011 turnee internaționale în Franța, Germania și Italia, fiind invitată să concerteze în săli celebre precum Santa Cecilia din Roma, Konzerthaus sau Berliner Philarmonik din Berlin, fiind prima orchestră românească prezentă în această celebră sală de concert. Orchestra are statutul de invitat permanent al Stagiunilor Magice organizate de Lanto Communication și a devenit o prezență constantă la ultimele edițiii ale unor prestigioase festivaluri internaționale precum Festivalul Mahler de la Toblach  din Italia sau Young Euro Classic de la Berlin. În 2015 si 2016 programul Orchestrei Române de Tineret a cuprins apariții în Italia, Germania, Franța, Austria, Bulgaria, Turcia, Belgia etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel