Messi recunoaşte că decisivă pentru câştigarea Balonului de Aur a fost Copa America
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Fotbalistul argentinian Lionel Messi, care a cucerit, luni seara, al şaptelea său ''Balon de Aur'' din carieră, a declarat în cadrul conferinţei de presă care a urmat galei de la Paris că decisivă pentru obţinerea trofeului a fost câştigarea competiţiei Copa America, anul acesta, cu naţionala Argentinei.

'Am făcut un sezon bun cu Barcelona, chiar dacă nu am reuşit să câştigăm La Liga sau Liga Campionilor. Copa America a făcut diferenţa pentru a câştiga din nou acest trofeu (Balonul de Aur, n. red.). Este o mândrie că sunt primul jucător care îl câştigă în tricoul echipei PSG. Este ceva special, o onoare', a spus Messi, citat de AFP.

'Vom face totul pentru a câştiga un nou trofeu cu Argentina'

'Acest premiu îmi dă forţa pentru o nouă etapă, la un nou club. Mă bucur că mi-am văzut familia fericită în seara asta. Este un premiu individual, dar Copa America este un trofeu pentru o echipă. Vom face totul pentru a câştiga un nou trofeu cu Argentina', a mai spus atacantul. În legătură cu un posibil al optulea Balon de Aur, Messi a spus:

'Cred că un lucru duce la altul. Cel mai important este de a ajunge la un nivel de grup (la PSG) cum s-a întâmplat cu Argentina la Copa America. Trebuie să mă adaptez la noul meu club, la noul meu mediu, iar acest trofeu mi-a dat multă energie'.

Messi, record de Baloane de Aur câştigate

Messi deţine recordul de Baloane de Aur câştigate, şapte la număr (2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019, 2021): Nu ştiu dacă acest record va fi bătut. E ceva impresionant, sunt foarte fericit că mă pot bate pentru a câştiga noi titluri.

Lionel Messi (34 ani) a avut cuvinte de consolare pentru marele învins al acestei ediţii a trofeului, atacantul polonez Robert Lewandowski: 'Lewandowski a avut un an extraordinar. El a demonstrat că este un atacant de clasă, cu uşurinţa cu care marchează. Poate că va reuşi să câştige anul viitor, este la un club mare...'

'Robert, este o onoare să mă bat pentru trofeu alături de tine'

În timpul ceremoniei, Messi a mai spus: 'Robert, este o onoare să mă bat pentru trofeu alături de tine, tu l-ai meritat anul trecut. Sper că France Football ţi-l va oferi, pentru îl meriţi'.

Messi a mai declarat că este foarte fericit la Paris şi se simte motivat: 'Vreau să continui să mă bat pentru noi obiective, pentru noi trofee. Nu ştiu câţi mai am înainte, dar sper să fie mulţi, pentru că mă simt foarte bine anul acesta'. 

Preliminarii CM 2022. Messi a doborât recordul legendarului Pele

Lionel Messi, căpitanul selecţionatei Argentinei, a doborât recordul de goluri marcate în tricoul unei echipe naţionale din America de Sud, deţinut de legendarul fotbalist brazilian Pele, după ce a reuşit un hat-trick în faţa reprezentativei Boliviei (scor 3-0), în luna septembrie 2021, în preliminariile Cupei Mondiale ediţia 2022.

Messi (34 ani), care a semnat în această vară cu formaţia franceză Paris Saint-Germain, după despărţirea de FC Barcelona, a punctat în minutele 14, 64 şi 88 ale partidei disputate pe stadionul Monumental din Buenos Aires, ajungând la un total de 79 de goluri în 153 de meciuri internaţionale.

Pele, triplu campion mondial cu naţionala Braziliei (1958, 1962, 1970), a reuşit să marcheze de 77 de ori în doar 92 de meciuri jucate în tricoul naţionalei "canarinha", între 1957 şi 1971. Deţinătorul recordului mondial de goluri internaţionale este portughezul Cristiano Ronaldo, cu 111 realizări în 180 de meciuri, ultimele două reuşite săptămâna trecută, împotriva Irlandei. Vezi continuarea știrii aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel