Messi, numit atletul anului de revista Time
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Revista Time l-a desemnat pe superstarul fotbalului, Lionel Messi, drept atletul anului, miercuri, recunoscând în mare parte decizia sa de a-și aduce talentul la Inter Miami și, implicit, de a spori vizibilitatea Major League Soccer, transmite Reuters.

Această distincție vine la puțin peste un an de la victoria lui Messi cu Argentina la Cupa Mondială FIFA din 2022. În luna iulie, la vârsta de 36 de ani, acesta a părăsit echipa de top a Ligii 1 franceze, Paris Saint-Germain, pentru a se alătura echipei Inter Miami.

Messi a stârnit imediat entuziasm printre fanii fotbalului din sudul Floridei și nu numai. În urma anunțului privind semnarea contractului cu Messi, numărul de urmăritori pe Instagram ai Inter Miami a crescut brusc la 5,7 milioane, depășind chiar și echipele din NFL sau MLB.

Printre celebritățile care au asistat la meciurile lui Messi s-au numărat și LeBron James, câștigătorul anterior al titlului de Atletul Anului, vedetele tenisului Serena Williams, muzicienii Diddy și DJ Khaled, și starul reality show-ului Kim Kardashian. David Beckham, o legendă a fotbalului și co-proprietar al echipei Inter Miami, era deseori văzut bucurându-se de prestațiile lui Messi.

"Nu puteai să scrii un scenariu mai bun", a declarat Beckham pentru Time, referindu-se la debutul lui Messi în care acesta a marcat un gol în ultimele minute, sigurând astfel o victorie cu 2-0 împotriva echipei New York Red Bulls. "A fost pentru MLS și pentru America. A fost pentru viitorul fotbalului."

Pe teren, Messi a înscris un gol și a oferit două pase decisive în cele șase meciuri disputate în acest sezon și a contribuit la victoria echipei Inter Miami împotriva lui Nashville SC, câștigând astfel Leagues Cup, primul lor trofeu major. Chiar dacă a lipsit jumătate din sezon din cauza unei accidentări nedezvăluite și echipa Inter Miami nu a reușit să se califice în playoff-uri, Messi a câștigat prestigiosul premiu global al fotbalului, Balonul de Aur, pentru a opta oară, în luna octombrie.

"De la început, Leo sosește devreme și pleacă mai târziu decât orice alt jucător", a adăugat Beckham pentru Time. "El este cel mai profesionist jucător din lotul nostru."

Premiul Atletul Anului al revistei Time a debutat în 2019, onorând întreaga echipă a Naționalei de Fotbal Feminin a SUA pentru obținerea celui de-al patrulea titlu mondial la Cupa Mondială. Alți câștigători au inclus legenda gimnasticii Simone Biles, vedeta baseball-ului Aaron Judge și LeBron James.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel