Cupa Mondială 2022. Messi este un extraterestru, afirmă Angel Di Maria
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Messi, felicitat de o mare glorie a Argentinei după ce a doborât un record vechi de 20 de ani în meciul cu Olanda
Messi, felicitat de o mare glorie a Argentinei după ce a doborât un record vechi de 20 de ani în meciul cu Olanda
Internaţionalul argentinian Angel Di Maria s-a declarat convins că naţionala ţării sale va face o figură frumoasă la Cupa Mondială de fotbal din Qatar.

Angel Di Maria a subliniat că "cel mai bun lucru" din cariera sa l-a reprezentat posibilitatea de a putea evolua alături de "extraterestrul" Lionel Messi, scrie presa argentiniană.

Selecţionata Argentinei, dublă campioană mondială (1978, 1986), se află în prezent la Abu Dhabi pentru un ultim stagiu de pregătire înaintea CM 2022, iar miercuri urmează să dispute un meci de pregătire în compania formaţiei Emiratelor Arabe Unite.

"Nu este uşor să faci parte din naţionala Argentinei atâţia ani, cu cantitatea şi calitatea jucătorilor pe care îi avem. Am primit multe critici, dar am 124 de apariţii în selecţionată, nu cred că este un obiectiv pe care îl atinge toată lumea", a declarat Di Maria într-un interviu acordat cotidianului La Nacion.

Chestionat în privinţa favoritelor la câştigarea Cupei Mondiale 2022, fotbalistul argentinian a răspuns:

"Dacă ne gândim la candidate, primul nume care îmi vine în minte este Franţa, pentru că este campioana en titre şi pentru calitatea jucătorilor pe care îi are... Noi vom juca împotriva oricui, suntem competitivi, traversăm un moment bun, după ce am câştigat Copa America şi am învins Italia".

Referindu-se la starul şi căpitanul selecţionatei "albiceleste", Lionel Messi, Angel Di Maria a precizat: "Pentru mine, să stau alături de Leo înseamnă totul. Este cel mai bun din lume, un extraterestru. Să joc alături de el este cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat în carieră. A împărţi terenul cu el este un vis devenit realitate".

Argentina va evolua în Grupa C la Cupa Mondială 2022 şi va disputa meciul său de debut pe 22 noiembrie, împotriva Arabiei Saudite, înainte de a înfrunta Mexicul (26 noiembrie) şi Polonia (30 noiembrie).

Cupa Mondială 2022. Biletele vândute pentru CM 2022 se apropie de pragul de trei milioane (FIFA)

Numărul de bilete vândute pentru Cupa Mondială de fotbal 2022 din Qatar (20 noiembrie-18 decembrie) se apropie de pragul de trei milioane, a anunţat luni preşedintele FIFA, Gianni Infantino, citat de Reuters.

Marea majoritate a biletelor, 2,89 milioane, au fost vândute în zece ţări: Qatar, SUA, Arabia Saudită, Anglia, Mexic, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Franţa, Brazilia şi Germania, a precizat Colin Smith, directorul de operaţiuni al Cupei Mondiale din cadrul FIFA, cu prilejul unei conferinţe de presă susţinute la Doha.

În prezent, există fie o disponibilitate scăzută, fie deloc pentru meciuri, a mai spus Smith.

Infantino, adresându-se audienţei conferinţei într-un videoclip înregistrat, a spus că 240.000 de pachete de ospitalitate au fost vândute pentru turneul final, astfel că în Qatar s-a înregistrat cel mai de succes program de ospitalitate dintotdeauna.

Biletele de ospitalitate, care permit accesul la saloanele de lux de pe stadioane, cu acces nelimitat la băuturile alcoolice, costă peste 34.300 dolari de persoană pentru meciurile din semifinale şi finală, conform site-ului FIFA.

Qatarul, cea mai mică ţară care va găzdui un Mondial, se pregăteşte pentru circa 1,2 milioane de vizitatori în timpul turneului final, primul care va avea loc într-o ţară din Orientul Mijlociu.

Se aşteaptă ca mii de fani să se cazeze în ţări vecine, precum centrul turistic al Emiratele Arabe Unite, şi să zboare la Doha pentru meciuri, din cauza numărului limitat de locuri de cazare în Qatar.

Directorul general al Comitetului de organizare a Cupei Mondiale din Qatar, Yasir Al Jamal, a declarat în conferinţa de presă că două milioane de nopţi în camere de hotel au fost vândute şi s-au adăugat 30.000 de camere suplimentare pentru a-i găzdui pe cei care cumpără bilete în ultimul moment.

Cu majoritatea celor aproximativ 31.000 de camere de hotel din Qatar ocupate de echipe de fotbal, personalul lor de sprijin şi oficialii Cupei Mondiale, organizatorii oferă fanilor cazare în apartamente, vile, cabane metalice prefabricate, corturi în deşert şi trei nave de croazieră acostate în portul Doha.

Japonia va fi prima echipă care va sosi pentru turneul final, în data de 7 noiembrie, a spus Smith.

Lionel Messi, căpitanul echipei Argentinei, susţine că Franţa, campioana mondială en titre, şi Brazilia sunt marile favorite la Cupa Mondială 2022 din Qatar, pentru că au un nucleu de fotbalişti care joacă de mult timp împreună, transmite Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel