Mesajul trasat de un avion de pasageri din Moldova la granița cu Ucraina - FOTO în articol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un avion de pasageri a trasat un mesaj inedit la granița cu Ucraina.

Un avion de pasageri care zboară în apropierea graniței cu Ucraina s-a îmbarcat într-o misiune improbabilă joi după-amiază, îndemnând pe toată lumea să se „relaxeze” pe fondul temerilor crescânde de izbucnire a unui război în regiune, scrie Insider.

Vezi foto AICI.

Îndemn pentru omenire



Avionul de pasageri Air Moldova cu codul RELAX a ieșit în aer din capitala Republicii Moldova, Chișinău, la ora 16:12. ora locala. A stat în aer o oră și 38 de minute, scriind „RELAX” cu traiectoria sa de zbor. Oamenii de pe site-ul web de urmărire a traficului aerian în direct FlightRadar24 au urmărit cum Airbus A321 picta cuvintele pe cer.

Potrivit Vice, aproximativ 60.000 de persoane s-au conectat la FlightRadar24 pentru a urmări avionul în timp ce trasa mesajul, zburând la doar kilometri distanță de granița cu Ucraina. Avionul a aterizat înapoi la Chișinău la ora 17.50. Mesajul vine în timp ce temerile că ar putea izbucni în curând un conflict armat între Rusia și Ucraina sunt tot mai crescute.

Rusia - Ucraina, discuții la nivel înalt. Iohannis: Cea mai importantă concluzie

Klaus Iohannis, președintele României, a făcut declarații despre criza din Ucraina:

„Am venit la Bruxelles, unde am avut o întâlnire în format Consiliul European dedicată situației de la granița Ucrainei cu Rusia. O problemă care pe noi ne preocupă foarte mult, dar și pe ceilalți, evident. A fost o întâlnire scurtă, fiindcă după aceea am avut summit-ul. Întâlnirea a fost, însă, foarte bună și cea mai importantă concluzie a fost că trebuie să rămânem uniți. Trebuie să rămânem uniți și în eforturile diplomatice, și în eforturile economice și, evident, suntem pregătiți să luăm orice măsură se impune, împreună, atunci când situația în teren se schimbă. Suntem uniți, rămânem uniți, știm ce avem de făcut și orice se va întâmpla, vom reacționa adecvat împreună. E cel mai important mesaj și cel mai puternic mesaj“, a spus, la Bruxelles, președintele Klaus Iohannis.

Rusia a declarat joi că va fi „forțată să răspundă” cu măsuri militare-tehnice dacă Statele Unite nu sunt de acord cu cerințele sale de securitate. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel