Mesajul ministrului Dîncu, de Ziua Medicinei Militare: Avem proiecte cu finanțare europeană în spitalele militare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Mesajul ministrului Dîncu, de Ziua Medicinei Militare-  Avem proiecte cu finanțare europeană în spitalele militare. Inquam Photos / Octav Ganea
Mesajul ministrului Dîncu, de Ziua Medicinei Militare- Avem proiecte cu finanțare europeană în spitalele militare. Inquam Photos / Octav Ganea
Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a participat vineri, 19 august, la activitățile dedicate Zilei Medicinei Militare.

Cu prilejul Zilei Medicinei Militare, ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a participat vineri, 19 august, la ceremoniile de depuneri de coroane de flori la monumentul Eroilor Sanitari din Piaţa Eroilor, la monumentul doctorului Carol Davila, din incinta Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central, și la simpozionul organizat la Palatul Cercului Militar Național.

În discursul său, ministrul Dîncu a mulțumit tuturor celor fac parte din corpul medico-sanitar - ofiţeri medici, subofiţeri sanitari, personal contractual civil, asistente, infirmiere şi brancardieri, atât celor aflați în activitate, cât și celor care au trecut în rezervă sau sunt în retragere.

De asemenea, Vasile Dîncu a trecut în revistă măsurile pe care MApN le-a adoptat și pe cele pe care urmează să le implementeze în ceea ce privește investițiile și programele pentru creșterea capacității operaționale a întregului sistem medical militar, care deservește atât personalul Armatei României, cât și populația civilă.

„Este absolut necesar ca sistemul medical militar să țină pasul cu procesul de transformare a întregului organism militar asumat odată cu creșterea PIB-ului pentru bugetul pentru apărare, care va crește de anul viitor la 2,5%. Avem o serie de proiecte cu finanțare europeană în curs de derulare în spitalele militare, precum și programe de cercetare la Institutul Cantacuzino”, a făcut cunoscut ministrul apărării naționale.

Prezent și la Simpozionul aniversar organizat în marja Zilei Medicinei Militare, celebrată pe 21 august, ministrul Vasile Dîncu a reafirmat sprijinul pentru toate proiectele ce privesc domeniul medical militar, pentru echipele de comandă ale instituțiilor medicale militare și pentru finalizarea programelor esențiale în vederea creșterii calității actului medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel