Mesajul lui Nehammer, după Congresul PPE de la București. Mircea Badea: Nu îl interesează România. E ca în bancul cu ursul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Mircea Badea a spus care este mesajul lui Karl Nehammer după ce a participat la Congresul PPE de la București.

Realizatorul TV Mircea Badea a spus care este mesajul lui Karl Nehammer după ce a participat la Congresul PPE de la București.

"Am apreciat corect, nu intrăm în Shengen. Mi se pare că toată această zbatere și această inflamare periodică e ca în bancul cu ursul, pare că a început să ne placă. Deci nu intrăm în Schengen, e cât se poate de clar, cât se poate de simplu. Repet, toată această inflamare periodică mă depășește, adică nu găsesc nicio explicație pentru care ne cuprinde așa dintr-o dată un optimismul, bazat pe absolut nimic.

Eu cred că aș putea fi un pic de Gică contra fără să îmi propun asta. Deci, Nehammer nu a vorbit despre Schengen pentru că nu îl interesează Schengen. Ne interesează pe noi. Faptul că nu a vorbit despre noi, asta e, ghinion. A vorbit despre ce îl interesează pe el. Nu îl interesează România, el era la congresul PPE, atât. Nu e ca și cum i-am fi făcut vreo favoare, a venit la Congresul PPE, acesta e în fiecare an în altă parte, faptul că acum e în România nu e nimic special.

Am văzut aceleași complexe provinciale pe care le avem noi românii considerând că e ceva extraordinar, nu e nimic extraordinar, se întâmplă în fiecare an. Congresul PPE, un partid politic își face congresul în tot felul de țări. A venit și rândul României, e ceva perfect normal, nu e ceva extraordinar, nu e nimic istoric, nu e un moment decisiv, nu. E ceva absolut firesc, banal, suntem în UE, avem partide în PPE, face și la București.

Mircea Badea: Sunt frustrat. Este evident că România îndeplinește criteriile

El a venit la București nu pentru București, ci pentru că era Congresul Partidului Popular European, a vorbit despre lucruri care îl interesau, s-a cărat pentru că probabil mai avea și altă treabă la el pe acasă, spre deosebire de alții care poate că aveau mai multă treabă la Congresul PPE.

Evident că nu îmi convine și evident că sunt frustrat pentru că este evident că România îndeplinește criteriile, este evident că oamenii aceștia cu TIR-urile stau prin vămi absolut incorect, remarc totuși, răcindu-mă, că Nehammer este totuși consecvent cu propria decizie. El de fiecare dată când e întrebat de Schengen spune același refren, nu l-a schimbat, nu s-a sucit, și anume: "Shengen-ul este stricat, nu trebuie extins pentru că este stricat". Asta spune non-stop. Faptul că noi ne inflamăm din când în când nu este pentru că el ne mai face o fentă după care zice că ne-a păcălit, nu e asta. Nu ne-a arătat nimic", a spus Mircea Badea la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel