Data actualizării:
Data publicării:

Mesajul emoționant al lui Tudor Chirilă despre tatăl său, ajuns viral pe Facebook

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Tudor Chirilă
Sursa foto: Facebook Tudor Chirilă
Tudor Chirilă a comemorat 24 de ani fără tatăl său printr-un mesaj pe Facebook ajuns viral, destul de repede!

"Las mesajul ăsta aici pentru cei care i-au citit cărțile sau articolele, poate pentru cei care îi vor mai citi cărțile și vor descoperi scriitorul care a fost. Astăzi se împlinesc 24 de ani de când tata nu mai e.

Pentru mine tata, pentru alte sute de mii de oameni unul dintre cei mai mari jurnaliști sportivi români: Ioan Chirilă. 
Dintre cele 29 de cărți pe care le-a scris preferata mea rămâne "Viața la puls 200", dar sunt mulți alți împătimiți de "Răsucind fusele orare", "Finala se joacă astăzi", "Argentina 78", "Espana 82", "Nadia" și "Glasul roților de tren", "Șepcile roșii" și lista poate continua. Mă bucur că mai există oameni care își mai aduc aminte de scrisul lui.  Sunt norocos că mi-a fost tată.", a scris Tudor Chirilă, pe Facebook.

Ioan Chirilă s-a născut la data de 25 octombrie 1925 în orașul Ismail din sudul Basarabiei - o localitate care aparține în prezent Ucrainei. Tatăl său, Ștefan G. Chirilov, care se născuse în anul 1890 în comuna Cairaclia (județul Ismail), era agricultor și industriaș de etnie lipoveană, primar al comunei Cairaclia, președinte al Băncii Populare din aceeași comună, decorat cu Meritul Comercial Clasa I, Ordinele Coroana României și Steaua României în Gradul de Cavaler. Mama sa, Caliopi Alaman, era de origine greacă, familia ei fiind venită în România din Insula Andros.

În anul 1940, la vârsta de 15 ani, Ioan Chirilă a trecut Dunărea, împreună cu familia sa, și s-a stabilit în orașul Galați, iar apoi la Brăila, unde a absolvit liceul. Ulterior, s-a mutat la București, unde s-a înscris la Facultatea de Drept, pe care a absolvit-o în anul 1949. În această perioadă a practicat mai multe sporturi: fotbalul (ca junior la echipa de categorie inferioară Cetatea Ismail, apoi, în timpul războiului, la divizionara B Dacia "Vasile Alecsandri" Galați. Cariera de fotbalist i-a fost întreruptă de o accidentare gravă, dar în timpul studiilor universitare a jucat volei, tenis și a practicat atletismul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel