Data actualizării:
Data publicării:

Mesajul de Crăciun al Regelui Charles, mai popular decât ultimele 20 ale mamei sale

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Primul mesaj al Regelui Charles după urcarea pe tron a fost cel mai vizionat astfel de eveniment al secolului.

Primul mesaj al Regelui Charles după urcarea pe tron a fost cel mai vizionat astfel de eveniment al secolului, transmite BBC. Numărul canalelor de televiziune care au transmis britanicilor mesajul regelui de la ora 15:00 nu a fost niciodată atât de mare, iar audiența s-a ridicat la 10,7 milioane spectatori.

Comparativ, ultimul mesaj al Reginei Elisabeta de acum un an a fost văzut de puțin sub 9 milioane de telespectatori.

Regele i-a adus un tribut mamei sale în discursul de Crăciun. Aceasta a profitat de ocazie pentru a discuta și despre criza costului vieții, adresându-se celor care nu se descurcă cu facturile.

BBC One, ITV1, ITV3, Sky News și GB News au transmis concomitent evenimentul care, deși este preînregistrat, este considerat un show live.

Audiența mesajelor regale de Crăciun a scăzut sub 10 milioane la finalul anilor 1990 și nu a mai revenit niciodată peste această bornă.

Mesajul Regelui Charles

 

Regele Charles al III-lea a lăudat solidaritatea britanicilor în mesajul lui de Crăciun, difuzat duminică, în plină criză provocată de creşterea costului vieţii zilnice în Regatul Unit, transmite Agerpres. Acesta este primul discurs de acest tip susţinut de actualul suveran britanic după ce a urcat pe tronul ţării sale, informează AFP.

Purtând un costum bleu, suveranul britanic, în vârstă de 74 de ani, a transmis acest mesaj din capela Sf. George de la Castelul Windsor, unde au fost înmormântaţi părinţii lui, regina Elisabeta a II-a, care a domnit peste şapte decenii şi a murit pe 8 septembrie la vârsta de 96 de ani, şi prinţul Philip, decedat în 2021 la vârsta de 99 de ani.

Regele Charles al III-lea: Nu voi putea niciodată să vă mulţumesc suficient pentru dragoste şi simpatie

 

"Nu voi putea niciodată să vă mulţumesc suficient pentru dragostea şi simpatia pe care aţi manifestat-o faţă de toată familia noastră", a declarat suveranul britanic, subliniind că acest Crăciun este deosebit de emoţionant "pentru toţi cei care au pierdut pe cineva drag".

El i-a salutat pe militarii şi angajaţii serviciilor de urgenţe, "care lucrează neobosiţi" pentru siguranţa ţării, precum şi pe angajaţii din domeniul sănătăţii, în contextul în care infirmierele britanice au organizat recent o grevă inedită.

"Vreau să aduc în mod special un omagiu tuturor acestor oameni minunat de amabili, care, cu atât de mult generozitate, oferă alimente, bani şi momente din timpul lor atât de preţios în momente marcate de mari îngrijorări şi de încercări", a adăugat regele Charles al III-lea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel