Mesajul cutremurător al unui cântăreț rus, de doar 27 de ani, care s-a sinucis pentru a scăpa de mobilizarea lui Putin. "Nu sunt pregătit să ucid"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mesajul cutremurător al unui cântăreț rus, de doar 27 de ani, care s-a sinucis pentru a scăpa de mobilizarea lui Putin. "Nu sunt pregătit să ucid" / Foto: Pixabay
Mesajul cutremurător al unui cântăreț rus, de doar 27 de ani, care s-a sinucis pentru a scăpa de mobilizarea lui Putin. "Nu sunt pregătit să ucid" / Foto: Pixabay
Un cântăreț rus s-a sinucis pentru a nu fi trimis la război în Ucraina, în urma mobilizării lui Putin.

Un rapper rus s-a sinucis pentru a nu fi recrutat în cadrul mobilizării ordonate de Putin și pentru a nu fi trimis ulterior la război din Ucraina, scrie Realitatea.net, citând Daily Mail. Cazul șocant vine pe fondul unui exod declanșat de mobilizarea parțială haotică dictată de la Kremlin.

Ivan Vitalievich Petunin, care a purtat numele de scenă Walkie, s-a sinucis vineri în orașul Krasnodar, din sudul Rusiei. Cadavrul său a fost găsit lângă o clădire înaltă de pe strada Congressnaya, după ce muzicianul în vârstă de 27 de ani a înregistrat un mesaj video publicat pe canalul său Telegram în care spunea că nu vrea să omoare pentru niciun ideal.

"Dacă vizionați acest videoclip, atunci nu mai sunt în viață. Nu pot să iau păcatul crimei asupra sufletului meu și nici nu vreau. Nu sunt pregătit să ucid pentru niciun ideal", a explicat artistul.

Metoda folosită de un tânăr rus pentru a-și rupe piciorul. Urla de durere, dar și-a dorit cu orice preț să scape de mobilizare

Un tânăr rus care încerca să evite serviciul militar în Rusia i-a cerut prietenului său să-i rupă piciorul pentru a nu fi recrutat, scrie Daily Star. Așa-numita "mobilizare parțială" face parte din planul Rusiei de a-și spori forța de invazie a Ucrainei, iar după semnarea decretului de către Putin, bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani le-a fost interzis să părăsească regiunile în care locuiesc.

Mobilizarea militară a provocat proteste ample în țară și panică în rândul tinerilor care au luat măsuri din ce în ce mai radicale pentru a evita serviciul militar. Unii au încercat să părăsească țara și să treacă granița către țări din apropiere precum Georgia, Kazahstan și Mongolia, formând cozi de zeci de kilometri.

Într-un videoclip, un rus arată gesturile disperate pe care unii sunt pregătiți să le facă pentru a evita să fie chemați la război. Acesta și-a rugat prietenul să îi rupă piciorul. Pe filmare se vede cum băiatul se așează la capătul scărilor și își pune picioarele pe trepte. Câteva secunde mai târziu, prietenul lui vine sărind peste piciorul lui, spărgându-i oasele. Bărbatul scoate un urlet și se dă într-o parte din cauza durerii chinuitoare pe care o simte.

"Recruții din Federația Rusă își rup picioarele pentru a nu fi mobilizați", scrie în descrierea video-ului.

Acesta este unul dintre numeroasele exemple despre ceea ce cred, de fapt, tinerii ruși despre planul lui Putin de a invada Ucraina. Un bărbat a spus pentru Econimist: "Am căzut în iad – așa văd eu". Un altul spera ca vederea lui slabă să-l scutească de la mobilizare.

Într-un videoclip, un rus arată gesturile disperate pe care unii sunt pregătiți să le facă pentru a evita să fie chemați la război. Acesta și-a rugat prietenul să îi rupă piciorul. Pe filmare se vede cum băiatul se așează la capătul scărilor și își pune picioarele pe trepte. Câteva secunde mai târziu, prietenul lui vine sărind peste piciorul lui, spărgându-i oasele. Bărbatul scoate un urlet și se dă într-o parte din cauza durerii chinuitoare pe care o simte. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel