Mesajul controversat al lui Adil Ray la adresa Emmei Răducanu: ”Dacă joci în finală, eşti britanică. Dacă eşti chelneriţă, eşti româncă”
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Prezentatorul britanic Adil Ray a stârnit controverse după ce a postat un mesaj pe Twitter cu referire la Emma Răducanu, care s-a calificat în finala US Open.

Emma Răducanu s-a calificat în finala US Open 2021 şi a devenit prima jucătoare de tenis care ajunge în ultimul act al unui turneu de Grand Slam la care a pornit din calificări. Tenismena cu origini româneşti va juca sâmbătă cu o altă adolescentă, Leylah Fernandez.

„Dacă joci într-o finală de tenis, eşti britanică, dacă lucrezi în construcţii /eşti curier/chelneriţă etc., eşti româncă”, a scris, pe Twitter, prezentatorul britanic Adil Ray.

Potrivit express.co.uk, mesajul a atras sute de reacţii. „Ca de obicei, domnul Ray încearcă din nou să stârnească o discuţie despre rasă unde nu există aşa ceva”, a notat un utilizator de Twitter.  

„Absurd. Sugeraţi că Răducanu nu este britanică? Sau că românii care muncesc în UK nu sunt români?”, a scris un alt utilizator Twitter.

„Îmi aminteşte de gluma folosită de un stand-up comedian despre Zinedine Zidane. Când înscrie/câştigă: Este francez, este campionul nostru. Când greşeşte: Nu, el nu este francez ca noi. Este din Algeria”, a scris altcineva. 

Emma Răducanu - Leylah Fernandez, finală US OPEN 2021. LIVE SCORE pe DCNews

Ultimul Grand Slam al anului a devenit unul de poveste în tenisul feminin! Emma Răducanu și Leylah Fernandez sunt finalistele de la US Open 2021. Cele două adolescente au fost marile surprize ale turneului și au ajuns pentru prima dată în viața lor într-o finală de Grand Slam. Performanța celor două este cu atât mai mare cu cât ele au trecut de nume importante ale tenisului mondial. 

Marea finală va avea loc sâmbătă, de la ora 23:00, și va fi LIVE SCORE pe DCNEWS.RO!

Emma Răducanu, dacă se va impune la US Open, va urca până pe locul 24 WTA, în condițiile în care înaintea turneului de la Flushing Meadows ocupa locul 150!
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel