Data actualizării:
Data publicării:

Mesajele secrete pe care Regina Elisabeta a II-a le transmitea atunci când lăsa geanta din mână. Ce indica învârtirea inelului de pe deget

Autor: Liana Ganea | Categorie: Politica
WhatsApp
colaj foto: The Royal Family, Facebook, Instagram
colaj foto: The Royal Family, Facebook, Instagram
Regina Elisabeta a II-a era cunoscută pentru colecția de genți pe care le folosea deseori pentru a da semnale ascunse.

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit a folosit adesea poziția și mișcările genții care nu-i lipsea niciodată pentru a transmite mesaje discrete agenților de securitate și personalului care o însoțea în deplasări, fără a atrage atenția publicului. Această metodă subtilă de comunicare a fost folosită în timpul evenimentelor oficiale și întâlnirilor cu personalități politice. Iată câteva dintre cele mai cunoscut gesturi:

Mutarea genții de pe o mână pe cealaltă: Dacă regina muta geanta de pe mâna stângă pe cea dreaptă era semn că dorea să încheie conversația cu persoana cu care vorbea.

Geanta pe masă: Atunci când regina punea geanta pe masă în timpul unei întâlniri, acesta era un semn că dorea ca întâlnirea să se încheie în următoarele cinci minute.

Geanta pe podea: Dacă regina punea geanta pe podea, acesta era un semnal că nu îi plăcea conversația și că ar prefera să fie "salvată" de cineva din garda sa cât mai repede.

Ce indica învârtirea inelului de pe deget

Răsucirea inelului: Deși nu implică geanta, o altă metodă folosită de Majestatea Sa pentru a transmite mesaje discrete era învârtirea inelului de pe deget, ceea ce indica dorința de a ieși dintr-o situație neplăcută cât mai curând posibil.

Aceste metode subtile de comunicare erau esențiale pentru a menține totuși protocolul și a gestiona interacțiunile sociale fără a provoca stânjeneală sau întreruperi vizibile.

Unul dintre aceste gesturi a fost amintit, recent, și în cotidianul Mirror. Se crede că la un o vizită în Franța Regina Elisabeta ar fi trântit atât de tare poșeta de podea (semn că voia să plece cât mai repede) încât a găsit apoi căptușeala udă pentru că, de la impact, o sticluță cu parfum se spărsese în buzunarul din față. Asta da atitudine "ca la case mari"!

Și alții din Familia Regală aveau un "cod secret"

 

Deși nu este clar dacă și alți membri ai Familiei Regale au sau nu propriile lor coduri personale, rapoartele au sugerat că Prințesa de Wales, Catherine, alias Kate Middleton, a urmat exemplul Reginei Elisabeta și nu de puține ori și-a lăsat geanta "să vorbească". Prințesa Kate evită strângerile de mână incomode și participă la evenimente cu o geantă tip clutch pe care o ține cu ambele mâini.

Myka Meier, expert regal și fondator al Beaumont Etiquette, a declarat pentru Good Housekeeping: „Când ducesa este la un eveniment, își ține geanta în fața ei cu ambele mâini, când strângerea mâinii ar putea fi incomodă”. Sondând în aspectele practice din spatele acestui presupus truc în 2019, expertul în etichetă regală William Hanson a declarat pentru Daily Express: „Făcând asta are o „scuză” să nu întindă mâna tuturor.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel