Data actualizării:
Data publicării:

"Mesaj alb" dat de Klaus Iohannis înainte de încoronarea regelui Charles. Bogdan Chirieac: Putea să spună că şi românii se bucură de încoronare

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Politica
WhatsApp
Facebook The Royal Family
Facebook The Royal Family
Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la Londra, pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea. Analistul politic Bogdan Chirieac spune, însă, că preşedintele a dat "un mesaj alb" din capitala Marii Britanii. 

Preşedintele Klaus Iohannis participă, vineri, la Londra, la recepţia oferită de regele Charles al III-lea la Palatul Buckingham şefilor de delegaţii cu ocazia încoronării sale.

"Onorat să mă aflu astăzi la Londra, pentru a lua parte la festivităţile prilejuite de încoronarea Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea, un moment istoric şi o celebrare a tradiţiilor monarhiei britanice", a scris şeful statului, vineri, pe Facebook.

Preşedintele Iohannis a postat o fotografie în care apare alături de soţia sa, Carmen Iohannis.

Sâmbătă, şeful statului va participa la ceremonia încoronării regelui Charles al III-lea şi a reginei Camilla care va avea loc la Westminster Abbey, scrie Agerpres. 

"Eu aş saluta faptul că iată, acum, Marea Britanie este un prieten al României. Pentru că de-a lungul timpului, probabil unul dintre cei mai buni ambasadori a fost prinţul Charles, astăzi regele Charles al III-lea. Regele Charles cunoaşte bine România, cunoaşte bine Translivania, are proprietăţi acolo, este un avantaj. 

Nu cred că preşedintele Iohannis va avea discuţii cu regele Charles în această seară la dineu, nici nu este momentul acum. Regele Charles ştie exact, însă, ce este România, şi eu mă bucur", a declarat Bogdan Chirieac. 

Referitor la mesajul dat pe Facebook de Klaus Iohannis, Bogdan Chirieac a spus că "un mesaj alb a fost acesta al preşedintelui Iohannis. Strict protocolar. Putea să spună că şi românii se bucură de încoronarea regelui Charles. Şi chiar se bucură, cei de la Viscri, spre exemplu, şi nu numai. Noi toţi! Mai ales că l-am văzut de atâtea ori pe regele Charles petrecându-şi chiar sărbătorile pascale în România. Mă rog, aşa a ales preşedintele nostru să facă, e opinia domniei sale". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel