Merkel-Trump, strângere de mână. Theresa May sare în apărarea lui Trump
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Potrivit Agerpres, într-un interviu acordat revistei americane Vogue, Theresa May a minimalizat importanţa strângerii de mâini între doi lideri, în contextul în care Donald Trump a refuzat să-i strângă mâna Angelei Mergel.

'Cred că de fapt a fost un gentleman', a spus ea. 'Urma să coborâm o rampă şi el a spus că ar putea fi un pic ciudat', a adăugat premierul britanic.

Vizita premierului birtanic în SUA a fost salutată de consilierii săi ca fiind un success pentru cimentarea "relaţiei speciale" între Regatul Unit şi SUA.

Ea a fost însă criticată de deputaţii din opoziţie pentru că nu a discutat cu preşedintele American aspectele litigioase între cele două ţări cu scopul de a obţine promisiuni pentru viitoare schimburi comerciale în condiţiile în care Marea Britanie se îndreaptă către ieşirea din UE.

'Îmi place să cred că întâlnirea noastră a fost un succes', a spus ea pentru Vogue. 'Nu comentăm cu privire la discuţiile private care au loc. Tot ce vreau să spun este că am fost foarte clară: nu mă tem să ridic probleme. Şi relaţia noastră este de aşa natură încât ar trebui să fim capabili să fim sinceri şi deschişi unul cu celălalt', a mai spus premierul britanic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel