Merkel, îngrijorată: E grav! Trebuie să arătăm asta!
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Angela Merkel
Angela Merkel
Cancelarul german Angela Merkel a declarat marţi că al doilea val de coronavirus în Europa este 'grav' şi că blocul comunitar trebuie să arate că şi-a învăţat lecţia de la începutul pandemiei în prima parte a acestui an, relatează dpa.

'Trebuie să arătăm că ne-am învăţat lecţia', le-a spus cancelarul german reprezentanţilor din Comitetul Regiunilor prin videoconferinţă, referindu-se la restricţiile dure care au afectat grav PIB-ul UE.

'Trebuie să le cerem oamenilor din Europa să fie atenţi, să respecte regulile, să păstreze distanţa, să-şi acopere gura şi nasul şi să facă tot ce pot pentru a izola virusul, menţinând în acelaşi timp activitatea economică', a adăugat ea.

La puţin timp după ce Germania a preluat preşedinţia semestrială a Consiliului UE, cei 27 lideri ai UE au convenit asupra unei combinaţii de buget multianual şi pachet de stimulare în valoare de 1.800 miliarde de euro.

Parlamentul European nu şi-a dat încă acordul pentru noul buget multianual, care acoperă perioada din 2021 până în 2027. Angela Merkel susţine că Germania lucrează la un compromis cu legislativul comunitar pentru a obţine trecerea pachetului. Discuţiile cu eurodeputaţii ar urma să continue miercuri, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel