Merkel și Hollande, vizită în tandem la Moscova: Franța se teme de un război total în Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele Franței, Francois Hollande, și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, efectuează joi o vizită la Kiev, iar în ziua imediat următoare se vor deplasa la Moscova pentru o întrevedere cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. În cadrul unui discurs susținut joi, Hollande a subliniat forța parteneriatului franco-german și a avertizat că violențele din Ucraina riscă să să transforme într-un "război total".

Președintele Franței a explicat că, împreună cu Merkel, va înainta un plan de pace în centrul căruia se va afla integritatea teritorială a Ucrainei. 

Potrivit lui Hollande, inițiativa comună a Franței și Germaniei este menită să producă un text "acceptabil pentru toți", din moment ce "diplomația nu poate continua la nesfârșit".

Kremlinul a confirmat întâlnirea de joi a lui Vladimir Putin cu cei doi lideri europeni.

Totodată, la Kiev a aterizat joi și secretarul de Stat al SUA, John Kerry, într-un moment în care americanii dezbat dacă să livreze sau nu arme defensive și echipament trupelor Kievului.

Hollande a mai arătat că "Franța nu este în favoarea intrării Ucrainei în Alianța Nord-Atlantică".

Miniștriii Apărării din statele NATO au fost de acord cu dublarea efectivelor Forței de Intervenție Rapidă a NATO în estul Europei. Aceasta va fi formată din 30.000 de soldați, a anuntat secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, la începutul reuniunii ministeriale de la Bruxelles.

Omul care "a pornit războiul din Ucraina": Putin e captiv. S-a oprit la Crimeea din cauza oligarhilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel