Merkel, despre Biden la summitul G7: Reprezintă angajamentul faţă de multilateralism, ceea ce ne-a lipsit în ultimii ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Merkel, despre Biden la summitul G7: Reprezintă angajamentul faţă de multilateralism, ceea ce ne-a lipsit în ultimii ani
Merkel, despre Biden la summitul G7: Reprezintă angajamentul faţă de multilateralism, ceea ce ne-a lipsit în ultimii ani
Cancelarul german Angela Merkel şi-a reiterat vineri ataşamentul faţă de rezolvarea multilaterală a conflictelor, la sosirea în Cornwall (Anglia) pentru summitul G7 (Grupul celor şapte cele mai industrializate ţări din lume), relatează dpa.

În această declaraţie, Merkel a subliniat importanţa preşedintelui SUA, Joe Biden, pentru cooperarea internaţională, înainte de prima lor întâlnire care va avea loc în timpul evenimentului.

Întâlnirea noastră cu Biden este importantă "pentru că el prezintă şi reprezintă angajamentul faţă de multilateralism, ceea ce ne-a lipsit în ultimii ani", a afirmat Angela Merkel, într-o referire aparentă la predecesorul lui Joe Biden, fostul preşedinte american Donald Trump, care a dus o politică izolaţionistă.

"De aceea vom spune aici un cuvânt puternic în favoarea multilateralismului, îndeosebi a multilateralismului bazat pe valori", a spus cancelarul german, menţionând că aceasta ar putea duce la tensiuni cu Rusia, iar în privinţa unor aspecte şi cu China. Obiectivul este în cele din urmă de a lucra împreună, în special în ceea ce priveşte protecţia climei şi a biodiversităţii. "Nu vom ajunge niciodată la soluţii fără China' în acest domeniu, a remarcat cancelarul german.

Merkel a menţionat, de asemenea, lupta împotriva pandemiei şi a tuturor aspectelor legate de vaccinuri printre temele-cheie la actualul summitul G7. 

Amintim faptul că Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost vineri gazda unei recepţii în onoarea liderilor statelor din grupul G7, luând prim-planul scenei la summitul pe care aceştia îl au timp de trei zile în Cornwall, relatează agenţia Reuters.

Suverana în vârstă de 95 de ani a fost însoţită de ceilalţi cei mai importanţi membri ai familiei regale britanice, fiind prezenţi fiul său şi prinţ moştenitor Charles şi soţia acestuia Camilla, precum şi nepotul reginei, prinţul William, şi soţia acestuia, Kate.

Recepţia prilejuită de summitul G7 a fost primul eveniment public major în care aceştia s-au reunit după funeraliile prinţului consort Philip, în aprilie.

La recepţie, desfăşurată la Eden Project, cea mai mare grădină botanică interioară din lume, regina s-a întâlnit cu Joe Biden pentru prima dată de la învestirea acestuia la Casa Albă. Biden devine astfel al 13-lea preşedinte american pe care suverana britanică îl întâlneşte în cei 69 de ani de domnie (VEZI VIDEO AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel