Merkel contrazice statistica. Ce spune despre averea germanilor
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
merkel angela dece
merkel angela dece

Cancelarul german Angela Merkel contrazice statistica Băncii Centrale Europene. Ea susține că, în realitate, familiile germane sunt mai bogate decât arată rezultatele sondajului BCE potrivit cărora germanii ar fi printre cei mai săraci din zona euro, după averea medie netă. 

"Din punct de vedere statistic, gospodăriile din ţări precum Spania, Cipru sau Grecia pot fi mai bogate decât la noi. Însă aveţi grijă, statisticile pot induce în eroare", a spus Angela Merkel, potrivit Mediafax. Potrivit sondajului BCE, averea medie netă a gospodăriilor germane este de 51.400 euro, faţă de 76.400 în Austria, 266.900 euro în Cipru, 173.500 euro în Italia sau 182.700 euro în Spania.

Sondajul se concentrează pe averea gospodăriilor private, la deţinerea de locuinţe şi preţurile caselor, precum şi veniturile familiei.

Merkel este însă de părere că germanii o duc mult mai bine. Ea explică "Germania are sisteme robuste de securitate socială şi de pensii, însă dreptuirile financiare ridicate ale germanilor în contul pensiilor nu sunt luate în calcul în sondaj, nici proprietăţile sau activele deţinute în străinătate. Astfel, averea medie pare mai modestă decât este de fapt".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel