Mergea şi Tecău, speranțe la JO Tokyo: ”Foarte greu de descris în cuvinte”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Florin Mergea, lotul olimpic de tenis al României. foto:  @FMergea
Florin Mergea, lotul olimpic de tenis al României. foto: @FMergea
Emoţiile trăite la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro au fost unice, a declarat Florin Mergea.

Florin Mergea a precizat, în perspectiva ediţiei de la Tokyo din 2020, că el şi Tecău formează în continuare una dintre cele mai bune echipe de dublu din lume. 'Era momentul ca tenisul să intre în această familie. Am demonstrat în 2016 că avem o generaţie foarte frumoasă în tenis. Emoţiile pe care le-am trăit la Rio de Janeiro au fost unice. Au fost cele mai intense emoţii pe care le am trăit pe terenul de tenis, dar şi în afara lui. Să fiu inclus în acest lot olimpic este o onoare pentru mine, iar obiectivul meu în următoarea perioadă este să revin în vârful ierarhiei mondiale pentru a ajunge la Tokyo. Am fost foarte aproape de aur la Rio, dar la Tokyo vom avea o altă vârstă şi mai multă experienţă. În continuare eu cred că împreună cu Horia formăm una dintre cele mai bune echipe din lume la dublu', a afirmat el.

'Nu realizezi cât de mic eşti decât în momentul în care faci primul pas în centrul olimpic. Atunci realizezi cât de mare este evenimentul. Îţi dai seama cât de mic eşti tu, dar şi în acelaşi timp şi cât de multă forţă ai ca să aduci o bucurie imensă milioanelor de oameni care te privesc. E un sentiment total aparte, foarte greu de descris în cuvinte. Îmi doresc să retrăiesc acest sentiment peste doi ani', a adăugat jucătorul de dublu.

În lotul olimpic al României

Florin Mergea îşi propune nu doar să participe, ci şi să câştige titlul olimpic la Tokyo. 'Mai sunt doi ani până la Tokyo. Eu am fost accidentat, vin după operaţie la genunchi. Dar totul a decurs bine şi am revenit la antrenamente. Acum îmi doresc să revin şi la turnee. În perioada următoare calificarea la Tokyo reprezintă un obiectiv pentru mine. Vreau să îi ţin pe români din nou în picioare noaptea şi să facem împreună următorul pas, acela de a aduce o medalie de aur acasă', a precizat Mergea

Jucătorul Florin Mergea (dublu, 576 ATP) face parte din lotul olimpic de tenis al României, anunţat, marţi, de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, alături de următorii 11 sportivi: Simona Halep (nr. 1 WTA), Mihaela Buzărnescu (24 WTA), Irina Begu (67 WTA), Ana Bogdan (76 WTA), Sorana Cîrstea (85 WTA), Monica Niculescu (100 WTA), Alexandra Dulgheru (147 WTA), Irina Bara (158 WTA), Raluca Olaru (dublu, 44 WTA), Marius Copil (60 ATP), Horia Tecău (dublu, 27 ATP).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel