Ingrediente
- 4-5 mere
- 5 linguri zahăr
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr pudră
- puțină sare
Cum se prepară
Se spală merele, se curăță de coajă și de sâmburi, se taie în bucățele și se pun la fiert cu apă cât să le acopere, împreună cu 5 linguri de zahăr, potrivit reteteistorice.ro. Cu ajutorul unui mixer, se bat spumă albușurile de ou cu puțină sare, apoi se încorporează treptat zahărul pudră.
Când merele sunt fierte, într-o tavă sau în tăvițe mai mici (individuale), se pune un strat de mere din compot. Apoi, cu ajutorul unei linguri, se acoperă întreaga suprafață cu spumă de albuș (punând câte o lingură de spumă una lângă alta, fără a netezi suprafața).
Se dă la cuptor câteva minute, până se rumenește puțin spuma de ou.
Poate preferi, totuși, alt desert. Mai avem ceva bun pentru tine: negresă cu cremă.
Ingrediente
400 g ciocolată menaj
Pentru glazură:
150 g fulgi de migdale
2 pliculete zahăr vanilinat
200 ml lapte rece
8 linguri zahăr
8 gălbenuşuri
300 g unt
Pentru cremă:
8 linguri făină
5 ouă
3 linguri lapte
3 linguri cacao
300 g zahăr
200 g unt
Pentru blat:
200 ml frişcă lichidă
100 g unt
150 g fulgi de migdale
Cum se prepară
Pentru blat se pun pe aragaz untul, zahărul, cacaua şi laptele şi se fierb. Se răceşte şi se pun gălbenuşurile, făina şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă cu grijă şi se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace 25 de minute.
Pentru cremă se freacă zahărul cu gălbenuşuri, se adaugă laptele şi se amestecă bine pe foc până ce se obţine o cremă groasă care se lasă la răcit, potrivit reteteunica.ro. Între timp, se freacă untul spumă care se adaugă lingură cu lingură în crema fiartă şi răcită. Se pun şi zahărul vanilat şi migdalele.
Blatul răcit se taie în două cu un cuţit cu lamă lungă şi se aşază alternativ cu crema într-o tavă cu pereţi înalţi.
Se prepară glazura pentru care untul şi frişca se pun pe foc şi, după ce a dat un clocot şi untul s-a topit, se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi mici sau rasă. Se amestecă pentru ca ciocolata să se topească şi se adaugă migdalele.
Se toarnă glazura într-un strat generos peste blatul şi crema din tavă, se nivelează cu o spatulă sau un cuţit cu lamă lată trecut prin apă şi se dă la rece.
Sau poate preferi ceva mai răcoritor. În acest caz, îți recomandăm: înghețata de vișine.
Ingrediente
- 300 g zahăr
- 1/2 pahar apă
- 300 g vișine
- 10 sâmburi de vișine
- 1/2 lămâie
Cum se prepară
Se spală vișinele, se curăță și se scot sâmburii. Cu ajutorul unei prese, se storc vișinele pentru a obține sucul (trebuie să obținem 1/2 pahar suc de vișine), potrivit reteteistorice.ro. Se sparg vreo 10 sâmburi de vișine.
Se face, pe foc, un sirop din zahăr și apă. Când zahărul este topit, se adaugă sucul de vișine și sâmburii zdrobiți, se amestecă bine și se ia de pe foc. Se strecoară bine, se adaugă zeama de lămâie și se lasă să se răcească. Se pune într-o cutie la congelator și se servește a doua zi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Când se încălzește vremea și scăpăm de furtuni. Elena Mateescu, ANM: Temperaturile vor fi în creștere, cu valori de până la 26 de grade
- Stagiul de cotizare contributiv, stagiul minim de cotizare și stagiul complet de cotizare, informații noi din Legea Pensiilor. Cine e scutit de contributivitate
- Românii ”furați” de Belgia, Germania, Franța cu salarii, din start, de 7000 - 8000 de euro: Noi plătim, ei pleacă
- Mega-investiții în România, de miliarde de euro. ”Trebuie să fabricăm în România, să producem cam tot ce putem în țară”
- Alertă meteo generală până luni, 15 - 16 septembrie 2024: Plouă însemnat cantitativ. Harta ANM
- Cod Roșu de averse și inundații, sâmbătă dimineața. Prăpădul se extinde și în alte județe, după ce Galațiul a fost grav afectat - Foto/Video
- UMF ”Grigore T. Popa” Iași anunță moartea fulgerătoare a prof. dr. Gabriela Ștefănescu. ”Devastat de durere, sperând că așa ceva nu s-a întâmplat...”
- Tort de mere "înecat" în sos de caramel, desertul preferat al celor născuți înainte de '90
- Horoscop final de an 2024. Previziunile astrale pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești
- BANCUL ZILEI: Parteneriat între amanți