Mercedes EQXX are panouri solare pe plafon. Distanţa pe care o poate parcurge, UN RECORD
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Mercedes
Facebook Mercedes
Mercedes Benz a arătat publicului un nou concept de maşină electrică. De această dată, maşina se alimentează prin intermediul unor panouri solare montate pe plafon. 

Este vorba de modelul EQXX, despre care cei de la Mercedes spun că poate parcurge peste 900 km la o încărcare completă. Panourile solare montate pe plafon asigură energia suplimentară pentru aer condiţionat şi lumini, în timp ce scaunele sunt confecţionate dintr-un material asemănător cu pielea. 

Cu toate astea, distanţa estimată pe care o parcurge maşina când este complet încărcată se datorează unor simulări pe calculator, pentru că ea nu a fost condusă pe atâţia kilometri. Dacă cei de la Mercedes au, totuşi, dreptate, aceasta este cea mai mare distanţă pe care o poate parcurge o maşină electrică. Un test pe şosea va fi efectuat în această primăvară, mai transmit cei de la Mercedes. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de CNN (@cnn)

⁠Mercedes, tehnologie care dezumflă roţile în caz de urgenţă

Compania Mercedes vrea să breveteze o nouă tehnologie, care să dezumfle roţile maşinilor în caz de urgenţă. În acest context, Titi Aur a explicat pentru DC NEWS care este presiunea corectă în anvelope pentru a rula în condiţii de siguranţă. 

Producătorul din Stuttgart a depus recent la Oficiul Mondial pentru Proprietate Intelectuală un brevet prin care patentează un dispozitiv de frânare de rezervă, care îl va ajuta pe cel de la volan în situații de urgență, scrie Promotor.ro.

Acest dispozitiv ar urma să fie conectat la valvele anvelopelor, iar dacă sistemul de frânare va ceda la o manevră de urgenţă, acest dispozitiv va acţiona prin dezumflarea roţilor, pentru ca maşina să poată încetini în siguranţă. 

VEZI MAI MULTE AICI

Vehiculele electrice prind teren în România. Înmatriculări peste așteptări în 2021

Potrivit datelor centralizate de compania de electromobilitate Lektri.co, înmatriculările de vehicule electrice din 2021 le-au depășit pe cele realizate din 2011 până în 2019, inclusiv, estimând că până la finele anului se va ajunge la un total de peste 10.000 de unități înmatriculate în România.

Luna octombrie este cea mai bună lună din an, cu peste 780 de noi înmatriculări.

În intervalul ianuarie – octombrie 2021, s-au înregistrat 3018 noi vehicule electrice, depășindu-se, astfel, totalul înmatriculărilor realizate din 2011 până în 2019 inclusiv. În prezent, în România sunt 9.070 vehicule electrice, iar până la sfârșitul anului specialiștii se așteaptă la depășirea pragului de 10.000 de unități.

În primele 10 luni s-a raportat, de asemenea, o creștere de 52% față de aceeași perioadă a anului precedent, creșteri majore (+70%) fiind înregistrate în lunile martie, aprilie, august și octombrie. Totodată, octombrie este și cea mai bună lună din an, cu 783 de noi înmatriculări (dintre care 17 sunt autoutilitare LCV), precum și cea mai bună lună per total, fiind depășită doar de decembrie 2020, cu numai patru unități.

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel