Data publicării:

Meniul cu care Putin l-a așteptat pe Macron. Jurnalist francez: Măcar știm ce au mâncat / foto

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
După întâlnirea de la Moscova, Vladimir Putin și Emmanuel Macron au servit cina împreună.

În ce priveşte întâlnirea dintre Putin şi Macron s-a scris nu numai despre ce s-a discutat şi despre cât de lungă a fost masa la care au stat cei doi. Presa franceză a aflat şi cu ce meniu l-a aşteptat liderul de la Kremlin pe cel de la Paris. 

În timpul celor peste cinci ore de discuţii despre criza din Ucraina cei doi au servit mere coapte cu langustine, supă cu cinci specii de peşte, ravioli cu spanac, sturion, carne de ren, sorbet de ghimbir şi tartă de pere cu îngheţată.

"Nu știm ce și-au spus unui altuia, dar măcar știm ce au mâncat ..." , a scris pe Twitter jurnalistul și corespondentul Radio France în Moscova, Sylvain Tronchet. Postarea sa a fost însoțită și de o fotografie cu meniul oferit celor doi.

O atenție deosebită a fost acordată vinurilor - Chardonnay și un vin propus de Putin, despre care jurnalistul francez spune că ar proveni de pe domeniul de lux pe care președintele rus îl are la malul Mării Negre, scrie Digi24.

Șeful diplomației europene: Macron nu a făcut „minuni“ la Moscova

 

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a declarat marţi că vizita preşedintelui francez Emmanuel Macron în Rusia a fost pozitivă şi aduce un element de relaxare în criza ucraineană dintre occidentali şi Moscova, dar nu consideră că a produs un miracol, informează AFP.

"Atât timp cât există negocieri, atât timp cât unii şi alţii sunt gata să se aşeze la masă şi să discute, există speranţa că nu ne îndreptăm spre o confruntare militară", a declarat presei Josep Borrell la încheierea vizitei sale la Washington.

În acest sens, a continuat şeful diplomaţiei europene, vizita preşedintelui Franţei la Moscova şi discuţia cu omologul său rus Vladimir Putin reprezintă "un semnal pozitiv" şi "o iniţiativă bună". Aceasta "reprezintă un element de relaxare", a insistat Josep Borrell, care a avut o intervenţie şi la un eveniment organizat de ambasada Franţei la Washington împreună cu revista The Atlantic.

Întrebat despre faptul că, totuşi, nu are loc o detensionare, Josep Borrell a recunoscut că problema "nu a fost rezolvată încă"."Vizita preşedintelui Macron la Moscova a fost importantă, dar nu a făcut minuni", a spus el, confirmând că "situaţia rămâne tensionată" (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel