Data publicării:

Meniu de dietă pentru 13 zile. Mic dejun, prânz, cină și gustări

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Dacă vrei să scapi de câteva kilograme, poți încerca acest meniu pentru 13 zile.

Ziua 1

Mic dejun: 1 ceaşcă de cafea neagră, 1 cub de zahăr, o felie subţire de pâine prăjită

Prânz: 2 ouă fierte tari, 1 morcov ras

Cină: pui la grătar (fără piele), aromat cu ulei şi lămâie

Ziua 2
 
Micul dejun – 1 ou fiert tare cu o salată de castraveţi, iaurt şi verdeţuri

Gustare – 1 castravete

Prânz – fructe de mare cu salată de castraveţi şi iaurt

Gustare – smoothie din castraveţi

Cină – salată cu şuncă slabă, ou fiert tare, roşii, castraveţi şi spanac

Ziua 3
 
Mic dejun: 1 ceaşcă de cafea neagră, 1 cub de zahăr

Prânz: 2 ouă fierte tari

Cină: 1 felie mare de carne de vită (250 grame), ulei (cum ar fi uleiul extra virgin de măsline sau alte uleiuri presate la rece) şi lămâie 
 
Ziua 4
 
Micul dejun – supă cremă de castraveţi 

Gustare – sandviş cu castraveţi şi ton

Prânz – salată grecească de roşii, castraveți, brânză feta şi fasole roşie

Gustare – 1 castravete

Cină – 2 copănele de pui la cuptor sau grill cu salată de roşii şi castraveţi

Ziua 5
 
Mic dejun: 1 ceaşcă de cafea neagră, 1 cub de zahăr, o felie subţire de pâine prăjită

Prânz: 1 cană iaurt simplu

Cină: 1 ou fiert, 1 morcov ras, o cantitate mică de brânză de vacă
 
Ziua 6
 
Micul dejun – 2-3 bruschete cu roşii
 
Gustare până la prânz – un rulou din şuncă slabă umplută cu cremă de guacamole, roşii şi ceapă verde
 
Prânz – salată de cuşcuş hidratat în apă 20 de minute, roşii, ceapă verde, frunze de salată şi 3 legături de pătrunjel
 
Gustare până la cină – o salată de ridichi, pătrunjel şi frunze de salată
 
Cină –  piept de pui rumenit la grill şi salată de roşii, castraveţi şi varză albă
 
Ziua 7
 
Micul dejun (400 calorii) – lapte de migdale cu 4 linguri de hrişcă coaptă, rodie, seminţe de chia şi fructe de sezon pentru decorare

Gustare (180 calorii) – 1 bol mic de salată din portocale cu varză kale

Prânz (450 calorii) – 2 cartofi dulci brăzdaţi în stil acordeon şi umpluţi cu mix de legume şi verdeţuri – se găteşte la cuptor

Cină (630 calorii) – salată din fasole neagră sau roşie cu varză kale sau alge marine, roşii româneşti, dovlecel crud, ceapă roşie, porumb 
 
Ziua 8
 
Micul dejun - cafea (fără zahăr sau lapte) + 50 g pâine intermediară

Prânz - 2 ouă fierte tari + salată verde şi roşii, cât poţi

Cină - şuncă de Praga şi salată verde, cât vrei şi poţi
 
Ziua 9
 
Micul dejun – 1-2 felii de pepene roşu

Prânz – piept de pui la grill sau cuptor cu salată verde sau salată de crudităţi cu mai multe legume şi verdeţuri; o felie de pepene

Cină – o salată de pepene roşu cu 2-3 linguri de brânzică de vaci sau urdă şi frunze de salată
 
Ziua 10
 
Micul dejun – suc de pepene

Prânz – salată italiană de roşii, pătrunjel şi brânză feta

Cina – salată de crudităţi cu de toate; o felie de pepene
 
Ziua 11

Micul dejun – salată de fructe din portocale, kiwi şi banane

Gustare – 2 kiwi

Prânz – supă de roşii Gaspacho şi salată de legume crude

Cina – piept de pui la grill sau fiert cu legume crude sau gătite la grill
 
Ziua 12

Ca la ziua 2
 
Ziua 13
 
Alegi meniul preferat dintr-o zi din dieta de faţă.

Sursa: dietetik.ro

Image by azerbaijan_stockers on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel