Meniu de dietă pentru 13 zile. Mic dejun, prânz, cină și gustări
Dacă vrei să scapi de câteva kilograme, poți încerca acest meniu pentru 13 zile.
Ziua 1
Mic dejun: 1 ceaşcă de cafea neagră, 1 cub de zahăr, o felie subţire de pâine prăjită
Prânz: 2 ouă fierte tari, 1 morcov ras
Cină: pui la grătar (fără piele), aromat cu ulei şi lămâie
Ziua 2
Micul dejun – 1 ou fiert tare cu o salată de castraveţi, iaurt şi verdeţuri
Gustare – 1 castravete
Prânz – fructe de mare cu salată de castraveţi şi iaurt
Gustare – smoothie din castraveţi
Cină – salată cu şuncă slabă, ou fiert tare, roşii, castraveţi şi spanac
Ziua 3
Mic dejun: 1 ceaşcă de cafea neagră, 1 cub de zahăr
Prânz: 2 ouă fierte tari
Cină: 1 felie mare de carne de vită (250 grame), ulei (cum ar fi uleiul extra virgin de măsline sau alte uleiuri presate la rece) şi lămâie
Ziua 4
Micul dejun – supă cremă de castraveţi
Gustare – sandviş cu castraveţi şi ton
Prânz – salată grecească de roşii, castraveți, brânză feta şi fasole roşie
Gustare – 1 castravete
Cină – 2 copănele de pui la cuptor sau grill cu salată de roşii şi castraveţi
Ziua 5
Mic dejun: 1 ceaşcă de cafea neagră, 1 cub de zahăr, o felie subţire de pâine prăjită
Prânz: 1 cană iaurt simplu
Cină: 1 ou fiert, 1 morcov ras, o cantitate mică de brânză de vacă
Ziua 6
Micul dejun – 2-3 bruschete cu roşii
Gustare până la prânz – un rulou din şuncă slabă umplută cu cremă de guacamole, roşii şi ceapă verde
Prânz – salată de cuşcuş hidratat în apă 20 de minute, roşii, ceapă verde, frunze de salată şi 3 legături de pătrunjel
Gustare până la cină – o salată de ridichi, pătrunjel şi frunze de salată
Cină – piept de pui rumenit la grill şi salată de roşii, castraveţi şi varză albă
Ziua 7
Micul dejun (400 calorii) – lapte de migdale cu 4 linguri de hrişcă coaptă, rodie, seminţe de chia şi fructe de sezon pentru decorare
Gustare (180 calorii) – 1 bol mic de salată din portocale cu varză kale
Prânz (450 calorii) – 2 cartofi dulci brăzdaţi în stil acordeon şi umpluţi cu mix de legume şi verdeţuri – se găteşte la cuptor
Cină (630 calorii) – salată din fasole neagră sau roşie cu varză kale sau alge marine, roşii româneşti, dovlecel crud, ceapă roşie, porumb
Ziua 8
Micul dejun - cafea (fără zahăr sau lapte) + 50 g pâine intermediară
Prânz - 2 ouă fierte tari + salată verde şi roşii, cât poţi
Cină - şuncă de Praga şi salată verde, cât vrei şi poţi
Ziua 9
Micul dejun – 1-2 felii de pepene roşu
Prânz – piept de pui la grill sau cuptor cu salată verde sau salată de crudităţi cu mai multe legume şi verdeţuri; o felie de pepene
Cină – o salată de pepene roşu cu 2-3 linguri de brânzică de vaci sau urdă şi frunze de salată
Ziua 10
Micul dejun – suc de pepene
Prânz – salată italiană de roşii, pătrunjel şi brânză feta
Cina – salată de crudităţi cu de toate; o felie de pepene
Ziua 11
Micul dejun – salată de fructe din portocale, kiwi şi banane
Gustare – 2 kiwi
Prânz – supă de roşii Gaspacho şi salată de legume crude
Cina – piept de pui la grill sau fiert cu legume crude sau gătite la grill
Ziua 12
Ca la ziua 2
Ziua 13
Alegi meniul preferat dintr-o zi din dieta de faţă.
Sursa: dietetik.ro
Image by azerbaijan_stockers on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News