Membrul familiei regale care nu mai trebuie să facă reverențe în fața celorlalți
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (The Royal Family)
Sursă foto: Facebook (The Royal Family)
Un membru al Familiei Regale Britanice nu mai este nevoit să facă reverențe sau plecăciuni în fața celorlalți. 

Moartea Reginei a adus o serie de schimbări pentru Familia Regală, mai ales când vine vorba de titluri. Charles este acum Rege, Camilla este Regina Consort, iar Prințul William și Kate au primit titlurile de Prinț și Prințesă de Wales. Dar nu doar titlurile din cadrul familiei s-au schimbat, au existat și ajustări ale tradițiilor de plecăciuni și reverențe, iar acum există un membru al Familiei Regale care nu mai este obligat să își îndoaie genunchii în fața altor membri cu sânge albastru. 

Nu mai trebuie să facă reverențe, decât cu o excepție

Statutul de monarh al Regelui Charles III înseamnă că toți membrii Familiei Regale ar trebui să se încline sau să facă o reverență în fața lui. În cazul Camillei, ca Regină consoartă și adresată cu Majestatea Sa, Prințul William, Kate, Prințul Harry și Meghan Markle ar trebui să se încline sau să facă o reverență în fața ei, de asemenea. Aceasta înseamnă, de asemenea, că Regina Consoartă Camilla nu mai este obligată să facă o reverență față de nimeni din Familia Regală, deși The Mirror relatează că ea poate încă să efectueze gestul atunci când salută monarhii străini.

Înainte de moartea regretatei Regine, membrii regali erau adesea văzuți înclinându-se sau făcându-i o reverență în public la evenimentele publice precum ziua de Crăciun, Paște sau Royal Ascot. Atât Kate, cât și Meghan stăpânesc arta reverențelor și au fost deseori fotografiate făcând gestul în fața Reginei, mai ales în zilele nunții lor din 2011 și 2018.

Dacă membrii regali nu fac o plecăciune sau o reverență, acest lucru ar putea indica că cel mai probabil l-au văzut pe monarh mai devreme în cursul zilei și au fost întâmpinați oficial în privat.

Între timp, când vine vorba de membrii ai adunărilor regale publice, site-ul oficial al Familiei Regale subliniază că „nu există coduri obligatorii” atunci când salută un membru al Familiei Regale, dar că „mulți oameni doresc să respecte formele tradiționale”.

Prințul Harry își va lansa primul volum de memorii

Prinţul Harry îşi va lansa primul volum de memorii la începutul anului 2023, a anunţat Penguin Random House, potrivit site-ului publicaţiei britanice The Independent, citat de Agerpres.

Cartea „personală şi emoţionantă” a prinţului Harry, intitulată „Spare”, va fi lansată pe 10 ianuarie. Veniturile obţinute din această carte vor sprijini două organizaţii caritabile.

Prima este Sentebale, căreia Harry i-a donat 1,5 milioane de dolari (1,29 milioane de lire sterline). Harry a fondat organizaţia, care sprijină copiii şi tinerii vulnerabili din Lesotho şi Botswana, bolnavi de HIV/SIDA, împreună cu prinţul Seeiso.

A doua organizaţie este WellChild, aflată sub patronajul lui Harry de 15 ani, care va primi o donaţie de 300.000 de lire sterline. WellChild face posibil ca tinerii şi copiii cu nevoi complexe de sănătate să fie îngrijiţi la domiciliu în loc de spital, ori de câte ori este posibil.

„A fost una dintre cele mai sfâşietoare imagini ale secolului XX: doi băieţi, doi prinţi, mergând în spatele sicriului mamei lor, în timp ce lumea privea îndurerată şi îngrozită”, se indică în descrierea oficială a cărţii.Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel