Data publicării:

Membrii familiei Prim-ministrului scoțian au fost incluși pe lista de evacuați din Gaza

Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @teunnijenhuis
FOTO: Freepik @teunnijenhuis
Reuters: Israel a bombardat enclava zilnic, ceea ce a dus la moartea a peste 9.000 de palestinieni și la o criză umanitară.

Trecerea Rafah din Gaza către Egipt a fost deschisă pentru evacuări limitate pentru a doua zi joi, în cadrul unui acord intermediat de Qatar, care urmărește să permită unor deținători de pașapoarte străine, familiilor acestora și unor palestinieni răniți din Gaza să părăsească enclava.

O listă a evacuaților aprobați a fost publicată online de autoritatea pentru traversarea graniței Rafah și printre aceștia s-au numărat Elizabeth și Maged El-Nakla, părinții soției prim-ministrului scoțian Humza Yousaf.

Yousaf, în vârstă de 38 de ani, a declarat că părinții soției sale au rămas blocați în Gaza în timp ce vizitau familia când Hamas a atacat Israel luna trecută. Israel a bombardat enclava zilnic de atunci, ceea ce a dus la moartea a peste 9.000 de palestinieni și la o criză umanitară.

În luna trecută, el a declarat pentru Reuters că cei doi se confruntă cu epuizarea resurselor de hrană și apă potabilă și ar putea muri dacă nu vor putea părăsi zona în curând.

Un purtător de cuvânt al lui Yousaf nu a făcut deocamdată comentarii cu privire la includerea lor pe lista de evacuați de vineri.

Prima grupă de cetățeni britanici a părăsit Gaza miercuri, iar Ministerul de Externe britanic a declarat că va furniza transport către un centru de primire în Cairo și va ajuta la organizarea călătoriilor ulterioare cu zboruri comerciale, notează Reuters.

Israel și-a propus să distrugă structura de comandă a Hamas și a îndemnat civili să se refugieze în sud pentru a evita asaltul său.

Yousaf, care conduce guvernul autonom din Scoția, se numără printre politicienii britanici care au cerut un armistițiu în Gaza pentru a permite deschiderea unui coridor umanitar.

Prim-ministrul Rishi Sunak a susținut scurte pauze în lupte pentru a permite ajutoarele să intre, dar a respins apelurile pentru un armistițiu complet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel