Membrii CNA i-au pus gând rău Laurei Georgescu
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Opt membri ai CNA au cerut luni Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului retragerea sprijinului şi revocarea din funcţie a Laurei Georgescu, preşedintele Consiliului.

În memorandumul înaintat conducerii Parlamentului, cei opt membri ai CNA cer demisia Laurei Georgescu pentru modul repetat în care aceasta 'a înţeles să relaţioneze cu radiodifuzorii, în numele Consiliului, dar fără acordul acestuia', aceasta fiind o problemă cu care instituţia se confruntă de mai mult timp.

'Preşedintele CNA a transmis adrese sau recomandări fără ca acestea să parcurgă etapele instituţionale legale, ele nefiind adoptate de Consiliu, conform legii. În calitatea sa de preşedinte, a refuzat în repetate rânduri sau a întârziat să ducă la îndeplinire decizii ale Consiliului adoptate legal în şedinţe publice având avizul direcţiilor de specialitate. Începând din 2014, Laura Georgescu a angajat instituţia în dispute publice prin folosirea unui limbaj inacceptabil pentru un conducător de instituţie onorabilă. Comportamentul, limbajul, gesturile publice ale Laurei Georgescu atât la nivelul angajaţilor, cât şi în spaţiul public au adus grave prejudicii de imagine CNA. Demersul nostru se face ecoul stării extrem de tensionate din instituţie prin presiuni permanente exercitate de Laura Georgescu asupra angajaţilor prin instalarea unui climat de teamă şi suspiciune', se arată în memorandumul semnat de Radu Călin Cristea, Florin Gabrea, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Valentin Jucan, Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Gabriel Tufeanu.

Potrivit vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor Ludovic Orban, Birourile permanente au decis să îi cheme la o întâlnire pe cei opt membri ai CNA pentru găsirea unei soluţii. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel