Data actualizării:
Data publicării:

Membrii AUR, duși la Parchet. Claudiu Târziu: Un abuz! Colegii noștri au fost traumatizați de un sistem disperat că-i scapă puterea printre degete

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin
Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere AUR, a vorbit despre ridicarea unor membri și angajați ai partidului și duși la Parchet pentru audieri.

Miercuri, 5 iunie 2024, mai mulți membri ai Alianței pentru Unirea Românilor au fost luați și duși la Parchetul General pentru audieri, după ce aceștia ar fi falsificat semnături pentru candidatura independentă a lui Silvestru Șoșoacă la alegerile europarlamentare.

Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere AUR, a susținut în după-amiaza zilei de miercuri o conferință de presă, în fața Parchetului General, în care a infirmat zvonurile apărute în presă și a denunțat un atac din partea celor care dețin puterea în România.

CITEȘTE ȘI         -         Simion, acuzat de falsificarea unor semnături. Chirieac: Dacă ancheta nu este foarte solidă, victimizarea îi va mobiliza foarte mult electoratul

Foto: Agerpres

„Asistăm la zvârcolirile sistemului, disperat că-i scapă puterea printre degete. AUR a crescut mult prea mult, AUR e de neoprit, iar atunci încearcă, prin mijloace totalitare, să facă un abuz.

Tot ce s-a petrecut astăzi este un abuz. Colegii noștri de partid, angajații noștri de la partid, colegi de la grupurile parlamentare AUR au fost ridicați ca niște infractori, din stradă, în lipsa unui mandat de arestare, au fost percheziționați și umiliți în fața vecinilor, deși nu aveau decât calitatea de martor, au fost puși să dea probe de semnături în cadrul audierilor, deși nu se face așa când ești martor. Au fost de asemenea foarte multe chestiuni de ordin tehnic nerespectate și care arată că acest atac este unul făcut pe picior de un sistem disperat că-i scapă puterea.

Nu există vreun fel de probă împotriva noastră, respingem maniera totalitară în care acționează forțele de ordine dimpreună cu magistrații, la ordinul celor care conduc astăzi România - PSD și PNL. Nu am comis vreo infracțiune și nu există vreo probă împotriva noastră. Colegii noștri au fost traumatizați, ținuți ore întregi pe holuri, fără să aibă vreo calitate în dosar. Nu am comis niciun fel de infracțiune.

Eu cred că s-a comis un abuz, inclusiv prin faptul că s-au confiscat telefoanele angajaților noștri, telefoane aparținând partidului, laptopuri și alte dispozitive. Percheziția informatică se face doar în cazul în care există suspiciunea sau încadrarea de inculpat. S-au luat niște martori și au fost tratați ca inculpați.“, a spus Claudiu Târziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel