Data publicării:

Meloni, pusă la grea încercare de Erdogan: Turcia vrea ajutorul Italiei în cererea de încetare a focului, dintre Israel și Hamas

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Președinția Turciei
Foto: Președinția Turciei
Președintele turc Tayyip Erdogan i-a spus prim-ministrului italian, Giorgia Meloni, într-o convorbire telefonică, miercuri, că Ankara se așteaptă la sprijinul Romei pentru un armistițiu în Gaza, a declarat președinția turcă, transmite Reuters.

În aceeași convorbire, Erdogan a afirmat că Turcia va face eforturi pentru ca Israelul să fie tras la răspundere în fața instanțelor internaționale, conform unui comunicat emis de președinția turcă.

Preşedintele Turciei, Recep Tayip Erdogan, a anunţat, săptămâna trecută, că ar trebui organizată o conferinţă internaţională de pace, pentru a se găsi o soluţie permanentă la conflictul dintre Israel şi Palestina. 

Erdogan a făcut această declaraţie la un summit din Riad, Arabia Saudită, unde mai mulţi lideri s-au reunit pentru a cere Israelului să înceteze ostilităţile din Fâşia Gaza. 

"Israelul se răzbună pe bebeluşii din Gaza, pe copii şi pe femei. În Gaza avem nevoie urgent nu de o pauză de câteva ore, ci de o oprire definitivă a focului", a declarat Erdogan, citat de Reuters. 

Turcia, care a criticat Israelul pe măsură ce criza umanitară din Gaza s-a intensificat, susţine soluţia celor două state. În plus, în Turcia sunt găzduiţi membri ai Hamas, organizaţie care nu este văzută drept teroristă. 

"Nu putem să îi punem pe cei din rezistenţa Hamas, care îşi apară ţara, în aceeaşi categorie cu invadatorii", a mai declarat Erdogan. 

O soluţie permanentă la conflictul dintre Israel şi Palestina depinde de formarea unui stat palestinian plecând de la graniţele din 1967, a precizat preşedintele turc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel