Meleşcanu: Situaţia este explozivă în Republica Moldova
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Teodor Melescanu FOTO AGERPRES
Teodor Melescanu FOTO AGERPRES
România este preocupată de faptul că există "o situaţie explozivă" în momentul de faţă în Republica Moldova, a declarat, luni, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, care a spus că ambasadorul ţării noastre la Chişinău a participat luni la o întâlnire organizată de preşedintele Igor Dodon. 

"Am făcut un apel la toate forţele politice să respecte procesul democratic (...) A fost un apel la calm şi la reţinere", a afirmat Meleşcanu. El a subliniat că "stabilitatea Republicii Moldova este esenţială pentru continuarea parcursului său european". Meleşcanu a spus că luni, ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a participat la o întâlnire organizată de preşedintele Igor Dodon, iar pe agenda diplomatului era şi o întâlnire cu liderii Partidului Democrat din Republica Moldova. 

"În cursul zilei de astăzi, am dat instrucţiuni ambasadorului nostru de la Chişinău să participe la o întâlnire organizată de preşedintele Dodon, împreună cu alte state membre ale Uniunii Europene. Întâlnirea a durat 15 minute în care a vorbit numai domnul preşedinte Dodon, după care niciun alt stat membru al Uniunii Europene nu a vorbit nimic", a spus Meleşcanu. 

Şeful diplomaţiei române a vorbit despre pericolul protestelor din Republica Moldova. "Noi suntem preocupaţi de faptul că există o situaţie explozivă în momentul de faţă în Chişinău, în Republica Moldova (...), prioritatea este parcursul european al Republicii Moldova", a spus Teodor Meleşcanu.  În opinia sa, o soluţie este "întoarcerea la electorat", şi anume alegeri anticipate în această ţară, la 6 septembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel