Meghan și Harry au început RĂZBOIUL. "ILEGAL. Interes public ENORM"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
În Marea Britanie au început audierile în procesul intentat de Meghan împotriva unui tabloid britanic.

Un tribunal britanic a început să audieze vineri pledoariile acuzării şi apărării în procesul intentat de Meghan, ducesă de Sussex, împotriva unui tabloid britanic care a publicat extrase dintr-o scrisoare pe care aceasta i-a adresat-o tatălui ei, cu care relaţiile s-au răcit în ultimul timp, informează DPA.

Avocaţii soţiei prinţului Harry au susţinut că Mail on Sunday a publicat documentul - scris de mână - în mod ilegal.

Potrivit acestora, scrisoarea reflectă "gândurile şi sentimentele intime ale lui Meghan legate de sănătatea tatălui ei şi de relaţia sa cu el".

A fost denaturat conținutul scrisorii 

Ei au acuzat publicaţia că a denaturat conţinutul scrisorii, decizând să "omită sau să suprime în mod intenţionat" părţi ale sale, dar şi că nu a avertizat-o pe Meghan că intenţionează să publice extrase.

Avocaţii apărării au negat faptul că proprietarul Mail on Sunday, Associated Newspapers, a încălcat legea privind viaţa privată şi drepturile de autor din Marea Britanie.

În cadrul audierii preliminare de vineri, aceştia au susţinut că Meghan este "o importantă personalitate publică, a cărei aptitudine de a îndeplini atribuţii regale în numele coroanei şi de a fi beneficiara banilor publici reprezintă subiect adecvat de monitorizare publică".

Conduita ei publică şi privată suscită "pe bună dreptate un interes public enorm", au argumentat avocaţii ziarului.

Audiere prin link-uri video 

Meghan, 38 de ani, şi tatăl ei, Thomas Markle, 75 de ani, nu urmau să apară la audierea de vineri, care s-a desfăşurat prin link-uri video.

Într-un interviu acordat tabloidului în luna octombrie, Thomas Markle şi-a apărat decizia de a permite publicarea scrisorii lui Meghan.

Meghan şi Harry au anunţat luni că intenţionează să pună capăt oricărui contact media cu cele mai mari tabloide britanice, printre care Mail on Sunday şi ziarul care-l deţine Daily Mail, dar şi The Sun, Daily Mirror şi Daily Express.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel