Meghan Markle, ţintită de campaniile de ură pe Twitter: Oameni care ştiu ce fac, care sunt plătiţi pentru asta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Captura Video
Captura Video
Meghan Markle, soţia prinţului Harry al Marii Britanii, a fost ţinta unei campanii coordonate de ură pe reţelele sociale, arată un nou raport. 

Atât ea, cât şi prinţul Harry, care militează pentru reţele sociale lipsite de discurs al urii, au fost ţintiţi pe Twitter. 80% dintre mesaje îi erau adresate lui Meghan, conform Bot Sentinel, furnizorul de analiză a datelor Twitter. 

Pentru acest raport au fost analizate 114.000 de tweet-uri care aveau legătură cu celebrul cuplu. Au fost identificate astfel 83 de conturi care era în spatele a 70% dintre tweet-urile anti-Sussex. 

"Analiza noastră ne-a permis să izolăm 55 de conturi pe care le-am identificat ca sursă principală de discurs al urii, dar şi 28 de conturi secundare care amplificau discursul primelor. S-a ajuns, astfel, la un public potenţial de 17 milioane de utilizatori", au transmis cei de la Bot Sentinel pentru The Guardian. 

Limbaj rasist codat 

 

Unele postări de pe Twitter foloseau limbaj rasist codat, spun analiştii, iar tiparul interacţiunii dintre conturi nu era unul organic, ceea ce sugerează un efort coordonat pentru amplificarea abuzului asupra cuplului. Iar cele mai multe conturi şi postări aparţineau unor persoane reale, spun analiştii. "Am căutat boţi şi conturi automate, dar am găsit foarte puţine dovezi în acest sens", au spus ei. 

Patru din cele 55 de conturi principale au fost deja suspendate pe Twitter, dar platforma a anunţat că nu a găsit dovezi de coordonare extinsă sau de folosirea mai multor conturi de aceeaşi persoană. 

După ce raportul a fost făcut public, însă, s-a observat o scădere în ceea ce priveşte postările adresate cuplului. 

"Această campanie vine de la oameni care ştiu cum să manipuleze algoritmii, cum să manipuleze Twitterul, care ştiu să stea sub radar, pentru a evita detectarea şi suspendarea conturilor. Nivelul de complexitate ne arată că sunt oameni care ştiu ce fac, care sunt plătiţi să facă asta", se mai arată în raport. 

Meghan, geloasă pe Kate

În urma ridicării restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19 și a revenirii lui Meghan Markle din concediul de maternitate, cei doi soțu au făcut o vizită de trei zile la New York, marcând prima lor ieșire publică comună de la nașterea lui Lilibet Diana, fiica lor.

În acest context, o sursă apropiată actriței susține că Meghan Markle este "pregătită pentru revenirea pe covorul roșu".

Mai mult, aceasta a completat că Meghan va începe să-și pună planurile în aplicare pentru a uimi la evenimentele mari precum Oscarurile și Globurile de Aur în timpul sezonului de premii de anul viitor. Decizia vine după ce Kate Middleton, cumnata lui Meghan, a furat toate privirile la premiera James Bond de luna trecută, unde a purtat o rochie cu pelerină aurie strălucitoare Jenny Packham, care a stârnit laude din partea observatorilor regali și nu numai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel