MEGA PROTEST în Piața Universității! FĂRĂ CUȘCĂ și BOTNIȚĂ! Mesajul DISPERAT al unei mame! Citește-l înainte să ieși în stradă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Mai mulți părinți anunță că vor ieși, sâmbătă, în stradă pentru ca elevii să nu mai poarte mască la școală.

Mitingul are loc pe 19 septembrie, în Piața Universității. „Pe 19 septembrie copiii noștri vor fi deja în cușcă și cu botniță. Aceasta NU este educație liberă. Este o reeducare forțată a tinerelor generații. (...) Acesta este noul program ȘCOALA ALTFEL: ÎN CUȘCĂ ȘI CU BOTNIȚĂ! (...) Cum poți să înveți la materia ”Educație civică” despre drepturile și libertățile cetățenești când te afli într-o cușcă școlară? Ce vor înțelege acești copii despre valorile libertății și dreptății, când ei vor fi îngrădiți îngrozitor, în timp ce le învață?”, se precizează pe pagina de Facebook a mitingului. Se cere „anularea restricțiilor aberante și a educației online”.

Adele Chirică, mesaj pentru părinți și nu numai

Adele Chirică, președinta Asociației pentru Dravet și alte epilepsii rare, se află în izolare, după ce a aflat că o persoană cu care s-a văzut recent a fost diagnosticată cu noul coronavirus. Între timp, testul a ieșit negativ, însă Adele Chirică rămâne în izolare și vrea să repete testul săptămâna viitoare. În contextul protestului anunțat pentru sâmbătă, are un mesaj.

„Eu înțeleg că nu este nici comod și nici plăcut pentru nimeni, mai ales pentru copii. Însă masca nu omoară pe nimeni. Și nici nu îngrădește dreptul la viață. Boala, însă, da. Copiii de pe oncologie poartă măști fără să se plângă vreodată. E o situație pe care nu și-o dorea nimeni. Însă trebuie să ne protejăm pe noi și pe copiii noștri. Eu sunt pentru mască, mai ales că pe mine masca m-a salvat și datorită ei am ieșit negativ la test. Nu înțeleg și sunt împotriva acelor pereți de plastic. Asta mi se pare o aberație, aerul oricum circulă pe deasupra, iar copiii au mască și sunt supravegheați”, a spus, pentru DCNews, Adele Chirică.

„Și am un singur mesaj de transmis tuturor. Eu prefer masca chirurgicală în locul măștii de oxigen de la terapie inntesivă sau și mai rău decât scândurile unui coșciug. Și cel mai safe mi se pare închiderea școlilor. Și continuare cursurilor online. Așa cum facem și noi. Copiii oricum nu interacționează la școală, nu se joacă, măcar la cursurile online pot fi liberi, fără mască și în siguranță.

Să nu uităm să ne gândim la binele superior al copilului mai presus de orice altă ambiție a noastră”, a conchis Adele Chirică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel