MEET THE FOOD: Prima ediție a evenimentului
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
La data de 14 iunie 2019, a avut loc la Hotel JW Marriott prima ediție a MEET THE FOOD, eveniment organizat de Amazag, care a adus la aceeași masă reprezentanți din agribusiness, food retail și horeca, pentru a discuta despre mâncare, de la fermă la farfurie.

Evenimentul a fost structurat pe trei paneluri de discuție (La Sursă, La Raft și În Farfurie), pe durata cărora fermieri, companii producătoare de inputuri agricole, distribuitori, asociații, producători și procesatori de alimente, retaileri moderni și tradiționali, lanțuri de restaurante, bucătari celebri, livratori și vloggeri au prezentat propria perspectiva asupra ultimelor trenduri în industria hranei.

În plus, pentru prima dată în România, participanții au asistat la un panel în care speakeri au fost copiii. Cei mici au discutat despre mâncare și au răspuns întrebărilor adresate din sală, făcând deliciul publicului.

Reprezentanții Adama, Bayer, Nestle, Origin, Mega-Image, Cris-Tim, takeaway.com, City Grill, chef Alex Petricean, Jamila Cuisine dar și fermieri importanți și asociații ale industriei, precum AIPROM sau AgroBiotechRom, au dezbătut cele mai importante provocări și oportunități pe care le întâlnesc azi în ceea ce fac, pentru a ne aduce pe masă mâncare de calitate, în cantitatea necesară.

Conform unui studiu realizat de Amazag, 97% dintre români consideră că mâncarea reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte ale vieții, alături de familie și sănătate. "Dacă în trecut mâncarea era despre cantitate și preț, consumatorul de azi vrea să știe de unde vine mâncarea și cât de bine îi face sănătății sale. Azi, mâncarea este despre date, plecând de la agricultura digitală, până la blockchain-ul din producție sau retail" a declarat Laurențiu Asimionesei, fondator Amazag.

Evenimentul a fost organizat de Amazag, cu sprijinul Adama, Origin România, Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România și AgroBiotechRom.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel