Medvedev spune că sunt necesare noi norme internaționale pentru negocierile dintre Moscova și Kiev. "Așa cum a fost în timpul pregătirii Cartei ONU"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Medvedev spune că sunt necesare noi norme internaționale pentru negocierile dintre Moscova și Kiev. "Așa cum a fost în timpul pregătirii Cartei ONU" / Foto: Kremlin.ru
Medvedev spune că sunt necesare noi norme internaționale pentru negocierile dintre Moscova și Kiev. "Așa cum a fost în timpul pregătirii Cartei ONU" / Foto: Kremlin.ru
Medvedev a spus că sunt necesare noi norme internaționale pentru negocierile dintre Moscova și Kiev.

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, consideră una dintre condițiile pentru desfășurarea unor noi negocieri între Moscova și Kiev pentru dezvoltarea unui sistem de norme care să reglementeze relațiile internaționale în viitor, scrie Interfax.

"Noile negocieri necesită nu atât o înțelegere unificată a principiilor dreptului internațional, cât un acord asupra a două aspecte juridice", a scris Medvedev pe canalul său Telegram.

Medvedev: Așa cum a fost în timpul pregătirii Cartei ONU, în 1945



În opinia sa, unul dintre aceste aspecte este "elaborarea unor norme internaționale speciale concepute pentru situația actuală și viitoarele relații internaționale".

"Așa cum a fost, să zicem, în timpul pregătirii Cartei ONU, în 1945. În esență, aceasta este crearea de noi reguli internaționale care completează sistemul de norme de jus cogens", notează Medvedev.

El consideră că una dintre condițiile negocierilor este și "recunoașterea (sau cel puțin acceptarea tacită) a rezultatelor autodeterminării poporului din fostele teritorii ale Ucrainei, care sunt întruchipate astăzi în dreptul intern al Rusiei - în Constituţie".

Kremlinul a avertizat cu privire la consecințele livrărilor de arme către Ucraina

Kremlinul are o atitudine negativă față de intenția Marii Britanii de a furniza tancuri Challenger 2 Ucrainei, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, într-un briefing de presă.

"O percepem foarte negativ. Nu ne ascundem atitudinea. Marea Britanie, alte ţări europene, Polonia şi aşa mai departe, care vorbesc acum despre intenţiile lor de a organiza o nouă rundă de aprovizionare cu noi arme, echipamentele militare avansate pentru Ucraina... Nu sunt capabile să facă o diferență pe teren. Trebuie să înțeleagă asta. Sunt capabile să lungească toată povestea și să aducă mai multe probleme statului Ucrainei", a spus el. 

"Cu toate acestea, ne îndoim puternic că le pasă cumva de soarta acelor oameni care trăiesc în Ucraina, de viitorul lor. Ei folosesc această țară ca un instrument pentru a-și atinge obiectivele anti-rusești. Nimic nu poate schimba acest lucru", a spus reprezentantul Kremlinului.

"Operaţiunea militară specială va continua. Aceste tancuri sunt în flăcări şi vor continua să ardă ca şi restul. Obiectivele operaţiunii militare speciale vor fi atinse", a asigurat Peskov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel