Data publicării:

Medvedev spune că Rusia este dispusă negocierilor doar dacă Ucraina „imploră în genunchi” pacea

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Dmitri Medvedev/ Agerpres
Dmitri Medvedev/ Agerpres
Fostul președinte rus continuă seria declarațiilor umilitoare la adresa Ucrainei.

Un oficial rus de rang înalt a afirmat duminica trecută că Ucraina trebuie să se umilească în fața Moscovei pentru a putea discuta despre pace, după ce o întâlnire internațională a avut loc în Arabia Saudită pentru a găsi o soluție la conflictul din Ucraina, conform Agerpres.

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului Securității Rusiei, a spus că Rusia nu are nevoie de niciun dialog cu Ucraina.

“Inamicul trebuie să vină târându-se în genunchi, cerșind milă”, a declarat el, adăugând că nu se opune inițiativei de a pune capăt războiului, dar că aceasta este “greu de criticat”. El a explicat însă că orice plan de pace trebuie să respecte trei condiții esențiale.

Condițiile Rusiei pentru încetarea războiului

 

“Prima: participarea ambelor părți ale conflictului, lucru care nu se întâmplă”, deoarece Rusia nu a fost invitată la întâlnirea din orașul saudit Jeddah, a precizat el.

“A doua: să fie luat în considerare contextul istoric. Și acesta este: Ucraina nu a existat ca țară înainte de 1991. Este o așchie din Imperiul Rus”, a afirmat el.

În cele din urmă, Medvedev a spus că este necesar “să se țină cont de realitatea actuală”, care este că “Ucraina se află într-o fază de semi-descompunere, iar o parte din teritoriile sale au revenit Rusiei”.

Cele trei condiții trebuie recunoscute de mediator și Ucraina

“Mediatorul care este dispus să recunoască aceste aspecte evidente are șanse de succes. Ceilalți, niciuna”, a concluzionat el.

Rusia și Ucraina nu au reușit să ajungă la un acord de pace la negocierile de la Istanbul din aprilie 2022. Rusia susține că este deschisă dialogului, dar acuză Kievul că nu vrea să negocieze. Ucraina cere ca Rusia să se retragă la granițele din 1991, inclusiv din Crimeea anexată, să elibereze toți prizonierii de război și să plătească despăgubiri, cereri pe care Rusia le respinge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel