Data publicării:

Medvedev spune că Apocalipsa nucleară nu e doar posibilă, ci și probabilă

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ/ Pexels - Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ/ Pexels - Pixabay
Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a vorbit despre modalitățile de soluționare a confruntării în lume. 

Dmitri Medvedev a afirmat că una dintre modalităţile de soluţionare a confruntării în lume îl reprezintă al treilea război mondial, în care nu vor exista învingători, şi a remarcat că apocalipsa nucleară nu este numai posibilă, ci şi probabilă. Aceste afirmaţii sunt făcute într-un articol publicat în "Rossiyskaia gazeta", conform Rador. 

După cum susţine Dmitri Medvedev, una dintre modalităţi este cel de-al treilea război mondial, care este însă un lucru rău prin aceea că învingătorilor nu li se garantează deloc înflorirea pe mai departe.

"Cel mai probabil, pur şi simplu nu vor exista câştigători", a scris el şi a adăugat totuşi că "o astfel de Apocalipsă" este nu numai posibilă, ci şi "întru totul probabilă".

A doua modalitate de soluţionare a confruntării este găsirea unor compromisuri pentru o perioadă lungă de timp. Medvedev este de părere că este necesară constituirea unei noi ordini mondiale bazată pe respect, care să se bazeze pe echilibrul intereselor tuturor ţărilor. Însă după cum apreciază vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, pentru acest lucru, "va fi nevoie de ani, posibil decenii".

"Dar acest lucru este cu siguranţă mai bine decât să murim toţi împreună, în ziua Apocalipsei", a adăugat Medvedev. El a mai declarat, de asemenea, că Rusia va realiza eliminarea ameninţării aderării Ucrainei la NATO. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel