Medvedev îi îndeamnă pe ruşi să pirateze filme de pe internet. Peskov susţine, dar spune că nu ştie cum se face
Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, îi îndemnă pe cetăţenii ruşi să pirateze filme de pe internet, pentru ca Netflix să dea faliment.
"Ştiţi ce? Căutaţi site-urile potrivite şi descărcaţi filmele de la ei. Dacă dispar toate aceste Netflixuri şi toate platformele, atunci vom descărca toate filmele, le vom vedea pe gratis. Ba mai mult, eu aş pune filmele astea pe toate reţelele, ca să le fac cât mai mult rău platformelor de streaming. Să le fac să dea faliment", a declarat Medvedev, citat de First Post.
Mai multe platforme de streaming au impus o interdicţie pentru conţinutul din Rusia încă de anul trecut. Mai multe companii americane au pus problema "proliferării propagandei ruseşti şi a dezinformării". Netflix, TikTok, Meta şi alte zeci de companii fie s-au distanţat de Rusia, fie au fost interzise de către Kremlin.
Declaraţiile lui Medvedev vin după ce deţinătorii drepteurilor de imagine pentru filmele occidentale au refuzat ca producţiile lor să fie transmise în Rusia.
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a încurajat această idee, şi a afirmat chiar că a vizionat multe filme piratate, dar a recunoscut că el nu ştie să le descarce, ci s-a bazat pe ajutorul altora.
Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a susţinut sâmbătă că parlamentul de la Moscova ar trebui să adopte o lege care să interzică oricărei persoane din categoria agenţilor străini să câştige bani în Rusia, transmite DPA.
Medvedev, care a fost şi prim-ministru, încă are o mare influenţă mare în Rusia, el fiind în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate Naţională.
Controversata lege privind agenţii străini vizează indivizi, media şi organizaţii neguvernamentale active în Rusia care nu sunt loiale liniei partidului de guvernământ.
Anterior în această lună, Rusia a adăugat organizaţia ecologistă World Wildlife Fund (WWF) pe lista agenţilor străini.
Pentru a include o persoană în categoria agenţilor străini, autorităţile ruse nu trebuie să demonstreze că persoana în cauză a primit bani din străinătate, fiind suficient să se presupună că ea se află sub influenţă străină.
Lista agenţilor străini elaborată de Ministerului Justiţiei rus cuprinde în prezent peste 160 de organizaţii şi 250 de persoane, multe dintre acestea fiind adăugate după începerea războiului din Ucraina.
La 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova a susţinut constant că desfăşoară o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.
Kievul a anunţat că, înainte de a discuta despre un eventual plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut şi peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014, scrie Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News