Medvedev îi ia în râs pe armeni, după ce aceștia au cerut ajutorul Rusiei: Ghiciți ce soartă o așteaptă...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Dmitri Medvedev/ Agerpres
Dmitri Medvedev/ Agerpres
Rusia ridică din umeri în timp ce Azerbaidjanul atacă Nagorno-Karabah.

Relația dintre Armenia și Moscova s-a deteriorat, pe măsură ce Erevan pune sub semnul întrebării lipsa de atenție a Kremlinului față de regiune, conform Politico.

În timp ce Armenia a cerut forțelor de menținere a păcii ruși să intervină după ce Azerbaidjanul a lansat operațiuni „antiteroriste” în regiunea separatistă Nagorno-Karabah, Dmitri Medvedev, președintele consiliului de securitate al Rusiei, a scris în mod criptic pe Telegram despre cineva dintr-o așa-zisă țară frățească care a cochetat cu NATO.

„Ghiciți ce soartă o așteaptă...”, a adăugat fostul președinte al Rusiei Medvedev.

Aluzia a reflectat poziția actuală a Rusiei, în timp ce Azerbaidjanul, susținut de Turcia, a escaladat un conflict vechi de trei decenii cu Armenia. Cu o bază militară în fosta țară sovietică, Rusia a deținut de multă vreme rolul de garant al securității Armeniei, inclusiv gestionând tensiunile din jurul Nagorno-Karabah, care se află în interiorul granițelor recunoscute internațional ale Azerbaidjanului și este deținută de majoritatea etnică armeană de la căderea Uniunii Sovietice.

În 2020, Rusia a negociat un acord de încetare a focului, monitorizat de forțele ruși de menținere a păcii, între cele două țări din Caucazul de Sud, după ce Azerbaidjanul a recucerit zone din Nagorno-Karabah și din jurul enclavei, provocând mii de morți.

În ultimele luni, relația odată prietenoasă dintre Armenia și Rusia s-a deteriorat brusc, deoarece premierul armean Nikol Pashinyan a pus la îndoială public lipsa de atenție a Moscovei față de zona Caucazului. Un alt semn al lipsei de încredere a Armeniei în Moscova a fost dat de faptul că țara a găzduit un exercițiu militar comun în septembrie cu Statele Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel