Data publicării:
Medvedev îi ia în râs pe armeni, după ce aceștia au cerut ajutorul Rusiei: Ghiciți ce soartă o așteaptă...
Rusia ridică din umeri în timp ce Azerbaidjanul atacă Nagorno-Karabah.
Relația dintre Armenia și Moscova s-a deteriorat, pe măsură ce Erevan pune sub semnul întrebării lipsa de atenție a Kremlinului față de regiune, conform Politico.
În timp ce Armenia a cerut forțelor de menținere a păcii ruși să intervină după ce Azerbaidjanul a lansat operațiuni „antiteroriste” în regiunea separatistă Nagorno-Karabah, Dmitri Medvedev, președintele consiliului de securitate al Rusiei, a scris în mod criptic pe Telegram despre cineva dintr-o așa-zisă țară frățească care a cochetat cu NATO.
„Ghiciți ce soartă o așteaptă...”, a adăugat fostul președinte al Rusiei Medvedev.
Aluzia a reflectat poziția actuală a Rusiei, în timp ce Azerbaidjanul, susținut de Turcia, a escaladat un conflict vechi de trei decenii cu Armenia. Cu o bază militară în fosta țară sovietică, Rusia a deținut de multă vreme rolul de garant al securității Armeniei, inclusiv gestionând tensiunile din jurul Nagorno-Karabah, care se află în interiorul granițelor recunoscute internațional ale Azerbaidjanului și este deținută de majoritatea etnică armeană de la căderea Uniunii Sovietice.
În 2020, Rusia a negociat un acord de încetare a focului, monitorizat de forțele ruși de menținere a păcii, între cele două țări din Caucazul de Sud, după ce Azerbaidjanul a recucerit zone din Nagorno-Karabah și din jurul enclavei, provocând mii de morți.
În ultimele luni, relația odată prietenoasă dintre Armenia și Rusia s-a deteriorat brusc, deoarece premierul armean Nikol Pashinyan a pus la îndoială public lipsa de atenție a Moscovei față de zona Caucazului. Un alt semn al lipsei de încredere a Armeniei în Moscova a fost dat de faptul că țara a găzduit un exercițiu militar comun în septembrie cu Statele Unite.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News