Data actualizării:
Data publicării:

Medvedev face mișto de Carlsberg, după ce compania daneză a declarat că afacerile din Rusia i-au fost furate de Kremlin

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Dmitri Medvedev/ Agerpres
Dmitri Medvedev/ Agerpres
Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, a ironizat miercuri compania daneză de bere Carlsberg pentru că a crezut că poate renunța la Rusia fără consecințe, după ce Occidentul a impus sancțiuni Moscovei în urma invaziei din Ucraina, transmite Reuters.

Directorul executiv al Carlsberg, Jacob Aarup-Andersen, a declarat marți că Rusia i-a furat afacerea atunci când președintele Vladimir Putin a acordat temporar controlul majorității acțiunilor sale în producătorul rus de bere Baltika guvernului federal, în iulie.

Rusia susține că această mișcare nu schimbă structura deținerii, dar Carlsberg a declarat că a întrerupt legăturile cu Baltika, anulând toate acordurile de licență și nu va încheia nicio înțelegere cu Moscova care să facă confiscarea să pară legitimă.

Medvedev, în trecut văzut ca un reformator liberal, dar acum un reprezentant al curentului dur în calitate de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a ironizat compania de bere într-o postare în stilul său caracteristic pe Telegram.

"Ca și frații lor din menajeria occidentală, au renunțat la totul în Rusia din motive politice..., au refuzat să-și îndeplinească obligațiile față de contractanții ruși.

"Și au crezut că vor fi lăsați în pace", a scris el. "'Vă impunem sancțiuni și furnizăm arme regimului ucrainean, dar nu vă atingeți de proprietatea noastră, sau măcar lăsați-ne să o vindem profitabil'."

Grupul danez a oprit investițiile în Rusia imediat după invazie și a încercat să vândă Baltika încă de anul trecut, urmând exemplul multor alte companii occidentale care au ieșit din Rusia.

Carlsberg avea opt fabrici de bere și aproximativ 8.400 de angajați în Rusia și a înregistrat o depreciere de 9,9 miliarde de coroane daneze (1,4 miliarde de dolari) pentru Baltika anul trecut. ($1 = 7,0694 coroane daneze)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel