Medvedev amenință cu un atac cu rachete hipersonice Onyx asupra Curții Penale Internaționale
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Dmitri Medvedev, aliatul fidel al lui Putin, a amenințat cu rachete Curtea Penală Internațională (CPI), care a emis un mandat de arestare pe numele președintelui Rusiei.

Dmitri Medvedev a spus că nu este exclus ”să ne imaginăm o lovitură precisă a unei rachete hipersonice Onyx de pe o navă rusă la tribunalul de la Haga”, scrie publicația Kommersant.ru, citată de Timpul.

„Să luăm această instanță, inutilă, creată pe baza Statutului de la Roma, la care cele mai mari state nu s-au alăturat. Pe cine a tras la răspundere? Trei duzini de persoane necunoscute. Președintele Sudanului a scuipat pe aceste acuzații și, în ciuda loviturii de stat din țara sa, nu este disponibil pentru „dreptate”. Restul nu merită deloc menționați. Cu alte cuvinte, eficacitatea activităților lor este zero”, a scris Medvedev pe canalul său de Telegram.

De asemenea, acesta susține că „consecințele pentru dreptul internațional vor fi monstruoase” și „se apropie declinul sumbru al întregului sistem de relații internaționale”, întrucât „încrederea a fost epuizată”. În același timp, este convins că „judecătorii CPI s-au entuziasmat degeaba”.

Anterior, pe 17 martie, CPI a emis un mandat de arestare împotriva lui Vladimir Putin și a avocatului pentru drepturile copilului Maria Lvova-Belova. Astfel, instanța a decis că aceștia ar fi „prespușii responsabili pentru crime de război legate de deportarea ilegală a populației (copiilor)” din Ucraina.

Kremlinul a numit decizia instanței nulă din punct de vedere juridic. Purtătorul de cuvânt al administrației, Dmitri Peskov, consideră că este scandalos și inacceptabil să ridice problema arestării lui Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel