MedLife anunţă cumpărarea spitalului Lotus Ploieşti
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Compania MedLife a achiziţionat spitalul Lotus Ploieşti, cel mai important furnizor de servicii medicale private din judeţul Prahova, care asigură servicii integrate de ambulatoriu, imagistică, laborator, spitalizare şi maternitate, potrivit unui anunţ al MedLife transmis luni. 

Spitalul Lotus Ploieşti cuprinde 22 de paturi în 12 rezerve, 2 săli de terapie intensivă şi un bloc operator cu 2 săli de operaţie. Partea de ambulatoriu este dotată cu 9 cabinete de consultaţii, care acoperă 21 de specialităţi medicale, dar şi cu un departament complet de radiologie şi imagistică medicală dotat cu aparatură de ultimă generaţie. Totodată, unitatea cuprinde şi un laborator, care efectuează peste 500 cele mai complexe teste medicale, precizează MedLife. În 2018, spitalul Lotus a deservit aproximativ 100.000 de pacienţi. Compania are în prezent peste 135 de medici şi asistente şi a înregistrat la nivelul anului 2018 o cifră de afaceri de 3,9 milioane euro, potrivit sursei.

Tranzacţia de achiziţie a spitalului Lotus Ploieşti de către MedLife a fost intermediată de Deloitte România. Directorul MedLife, Mihai Marcu, a apreciat că astfel compania va putea oferi prahovenilor servicii medicale integrate. 'Pentru noi, Lotus devine un parteneriat important în sudul ţării care împărtăşeşte aceeaşi structură sănătoasă de business ca şi a noastră. Suntem prezenţi pe piaţa de servicii medicale din Ploieşti de 3 ani, printr-o hyperclinică, iar odată cu finalizarea acestei tranzacţii, vom putea oferi prahovenilor şi zecilor de mii de clienţi din companii servicii medicale integrate, de la ambulatoriu, laborator, imagistică şi spitalizare.

Totodată, acest parteneriat este şi o dovadă a angajamentului nostru pe termen lung faţă de investitori de a ne continua expansiunea prin achiziţii. Este al doilea pas după OncoTeam dintr-o serie mai mare de tranzacţii pe care sperăm să le semnăm până la finele acestui an', a comentat directorul MedLife.

MedLife este operatorul medical privat cu cea mai extinsă reţea naţională, deţinând unităţi în toate oraşele cu peste 150.000 de locuitori, potrivit companiei. Prin preluarea spitalului Lotus, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 25 de companii achiziţionate, ultima tranzacţie anunţată fiind laboratorul OncoTeam din Bucureşti, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel